От днес, 29 юни, директорът на Пирогов проф. Асен Балтов

...
От днес, 29 юни, директорът на Пирогов проф. Асен Балтов
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов иска затваряне на нощните заведения, ако коронавирусът настъпва

От през днешния ден, 29 юни, шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов още веднъж е на работа, откакто беше под карантина поради контакт с доказано инфектиран с ковид. Той удостовери, че нито за миг не се е чувствал зле през този интервал.
Ако въобще може да се приказва за подценяване, това е моментът след 15 юни – защото ни се искаше всичко да е свършило. Не е по този начин – за жалост вирусът върлува. С днешна дата в " Пирогов " има 29 пациенти – в най-големия пик напролет имахме 52 пациенти, постепенно и славно наближаваме това число. Слава Богу, няма интубирани, заключи Балтов пред Българска национална телевизия. Той счита, че може би ще се наложи да се затворят нощните заведения, в случай че продължи растежът на нови случаи.
Според професора, в случай че по 100 души на ден влизат в болница в цяла България поради ковид, това ще претрупа здравната система. " Мисля, че е наложително лечебните заведения да поддържат COVID-19 отделения ", акцентира Балтов. По думите му, би трябвало всички да могат да лекуват пациенти с ковид, като той изясни, че няма поради най-тежките случаи, които да се лекуват в подобаваща реанимационна конюнктура.
" Не бих споделил, че има отмерено натоварване на лечебните заведения с ковид. Мисля, че частните лечебни заведения много се отдръпнаха от лекуването на пациенти с COVID-19 – уповавам се да почнат да одобряват такива пациенти и те ", съобщи Балтов.
За край професорът изрази вяра, че финансирането на клиничната пътека за ковид ще бъде удвоено и сделка ще бъде реализирана до края на месец юли. Очакванията му са тя да стане 1200 лв., в този момент е 600 лв.. Той сподели и, че е доста несериозно да се приказва за измами с заболели от COVID-19 – тъй като това въздейства отрицателно на останалите пациенти, които почват да заобикалят от лечебни заведения със случаи на ковид.
" Явно би трябвало да им се случи, с цел да схванат ", сподели Балтов за ковид.
Още: " Под 100 случая на ковид за деня в България, с по-малко проби плюс картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР