От днес - 14 септември, изтича допълнителната 6-месечна валидност на

...
От днес - 14 септември, изтича допълнителната 6-месечна валидност на
Коментари Харесай

Част от личните карти и шофьорските книжки стават невалидни от днес

От през днешния ден - 14 септември, изтича спомагателната 6-месечна годност на персоналните карти и шофьорските книжки, призната със Закона за изключителното състояние поради COVID-19.
Още по тематиката
Преди половин година бе гласувано удължение на валидността за територията на страната на двата типа персонални документи, които изтичат в интервала от 13 март до 31 октомври. Това значи, че в случай че персоналната карта и шофьорската брошура изтича на 13 септември, от 14 септември тя е невалидна.

Най-дълго документите ще могат да се употребяват, в случай че датата на годност им е 31 октомври - тогава те изтичат на 31 март 2021 година

Mарламентът одобри на първо четене две ремонти в закона за персоналните документи през предходната седмица.

Първата планува открадната или изгубена персонална карта, към този момент оповестена като невалидна в осведомителната система на Министерство на вътрешните работи, да не може да си връща валидността, в случай че бъде открита.

Според втората смяна документи за идентичност ще бъдат обявявани за невалидни, в случай че по длъжностен път е получена информация за подправена идентичност, както и по категорично искане на индивида, в случай че има подозрение, че с данните му е злоупотребено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР