Oт днес, 11 януари, лицата с потвърден COVID-19 подлежат на

...
Oт днес, 11 януари, лицата с потвърден COVID-19 подлежат на
Коментари Харесай

ОБЗОР: Намалиха срока на COVID карантината, първи щаб с новия областният управител на Пловдив

Oт през днешния ден, 11 януари, лицата с доказан COVID-19 подлежат на наложителна изолираност за интервал от 10 дни, считано от датата на потвърдителното лабораторно проучване. Всички близки контактни на потвърден случай на коронавирусна зараза подлежат на 7-дневна карантина, считано от датата на последния им контакт с доказания случай. Това подрежда министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена през днешния ден.

На този декор, към 11 януари към този момент 17 от 28 области у нас са със заболеваемост над 500 на 100 000 души за последните 14 дни. Само за последното денонощие в тази зона са влезнали пет нови области.

Повече от половината области в България към този момент са в тъмночервената зона на Коронавирус картата, демонстрират последните данни за разпространяването на болестта. Заболеваемостта в Пловдив мина 600 на 100 000 души. Новите случаи регистрирани в Пловдивска област за последното денонощие са 623.

Областен спешен щаб се свика през днешния ден в Пловдив. На срещата бяха разисквани контролът върху настоящите сега противоепидемични ограничения и нуждата от откриване на нови кревати. Обсъди се и въпросът и със следенето на леглата, предопределени за деца, боледуващи от COVID-19.

Заподозреният за убийството в столичния квартал „ Люлин” се съобщи в полицията. Той бе разгласен за общодържавно търсене, откакто прокуратурата го притегли като обвинен за тежкото закононарушение.

Премиерът Кирил Петков и шефката на кабинета му Лена Бориславова се карантираха. Министър-председателят бе контактен на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев през вчерашния ден вечерта по време на траялия 6 часа Консултативен съвет по национална сигурност.

Президентът Румен Радев и представителите на неговия екип, взели участие в съвещанието също са се самоизолирали.

Схемите за издаване на подправени документи за ваксини не престават в Пловдив. От прокуратурата са почнали инспекция след материали в медиите, в който се показва, че хора търсят метод да се снабдят с ваксина, защото са с подправени документи.

Мъж бе задържан след гонене от жители. Причината за гонката – вандалска демонстрация пред болница.

В област Пловдив директните задгранични вложения /ПЧИ/ в нефинансовия бранш към 31.12.2020 година възлизат на 1 991 млн. евро, което е с 11.9% повече спрямо 2019 година.

Върховен административен съд разгласи за противозаконен търга, при който беше продаде парцел в село Боянци край Пловдив. Припомняме, че преди година TrafficNews разгласява материал " Парцел на търг – даден под масата с подкуп и връзки? ", в който Иван Савчев, който има къща в селото, споделя за това по какъв начин съгласно него се прави противозаконна процедура за продажба на общинска земя.

Пожар избухна в жилище в Пловдив тази заран. Инцидентът е станал в апартамен на шестия етаж на жилищна постройка в квартал Кючук Париж.

Мъж пропадна в голяма дупка в тротоар в Пловдив и пострада съществено. Инцидентът е станал наоколо до кръстовището на булевардите „ Васил Априлов “ и Свобода “ в ранните часове на денонощието. Мъжът се е движел с електрическа тротинетка.

Жената, измамила своя близка другарка в Пловдив с над 27 бона сякаш за апартамент на търг, получи окончателната си присъда.

Филип Янков, опитал да убие комшия поради порно клип край Пловдив, е настанен в Центъра за психологично здраве. Днес той трябваше да застане пред Окръжен съд, където продължава делото против него.

Ход на съвещанието не бе даден, като причина за това е точно хоспитализацията на Янков. Пострадалият Тодор Ванев също липсваше в залата. Конфликтът сред Янкови и Ваневи стартира през 2019 година, след разпространяването на секс видео и завърши в средата на май с опит за ликвидиране.

Спазват ли органите на реда разпоредбите при паркиране?

За следващия водач, окупирал тротоар на ул. Голаш Планина в Смирненски, алармира наш четец. Той твърди, че лидерът на автомобила паркира по този метод от години и вместо да вкара колата си в гаража, той стопира пред него и блокира тротоара.

Електрически дирек " контролира " придвижването на дребна уличка в пловдивското село Куртово Конаре. Атракция или заплаха в действителност е „ изникналият” дирек по средата на улицата?
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР