От днес - 10-ти май, до 30-ти май родителите могат

...
От днес - 10-ти май, до 30-ти май родителите могат
Коментари Харесай

Започна приемът в детски градини и в подготвителни групи в училищата

 От през днешния ден - 10-ти май, до 30-ти май родителите могат да подават електронно заявление за банкет на деца в яслена и в първа възрастова група в детска градина, както и в подготвителна група в учебните заведения, оповестяват от дирекция " Образование и юношески действия “ към Община Варна.

В първия ден за кандидатстване са подадени 782 заявки за банкет в първа група за оповестените общо 2136 свободни места в 51 детски градини.  415 заявки са подадени за яслените групи. 88 родители са поискали детето им да продължи с образованието си в наложителното предучилищно обучение в учебно заведение. Такава опция за образователната 2021/2022 година има за 5-годишни деца в 10 учебни заведения и за 6-годишни деца в 16 общински учебни заведения (общо 503 места).

Приемът за първи клас в общинските учебни заведения ще стартира на 1 юни, като още веднъж ще се реализира посредством електронната система. За идната образователна година са планувани за банкет 3430 места в 37-те общински учебни заведения във Варна.

С детайлностите по организацията на приема родителите могат да се срещнат на платформите за банкет за предучилищно обучение https://dg.uslugi.io и за банкет в първи клас
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР