От днес, 1 февруари започва издаването на карти за безплатно

...
От днес, 1 февруари започва издаването на карти за безплатно
Коментари Харесай

От днес издават карти за безплатно пътуване на деца до 10 години в градския транспорт на Варна

От през днешния ден, 1 февруари стартира издаването на карти за гратис пътешестване на деца до 10 години в рейсовете на „ Градски превоз “ Варна.

Документът може да бъде получен във всеки един от пунктовете на общинското дружество ТАСРУД против проявление на Акт за раждане на детето и персонална карта на един от родителите. Това сподели за Moreto.net Крум Крумов от ТАСРУД.

Очаква се отпечатването на национални карти, които да важат в цялата страна. Дотогава ще се приложи разновидността да се употребяват карти като тези за пътешестване на деца от 0 до 7 години, само че с спомагателен щемпел, че важат за деца до 10-годишна възраст, посочи Крумов.

Няма да има смяна в цената на картите за учащите и пенсионерите над 65 година , защото сега те употребяват по-големи понижения от тези, които бяха препоръчани и одобрени от Министерски съвет.

Мярката ще засегне само пенсионерите под 65 година , които към този момент ще заплащат 21 лева за едномесечна абонаментна карта за 1 линия и 30 лева – за всички линии.

Досега цените за тях бяха надлежно 28 лева и 40 лева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР