От днес 1 август започва приемането на документи за кандидатстване

...
От днес 1 август започва приемането на документи за кандидатстване
Коментари Харесай

Приемат документи по културния календар


От през днешния ден 1 август стартира приемането на документи за кандидатстване по Компонент 1 „ Фестивали и значими събития“  от Наредбата за реда и изискванията за финансиране на начинания в областта на културата, част от календара на културните събития на Община Пловдив“ за 2023 година

Това е най-важната и забавна част от Културния календар на града, защото обгръща организирането и провеждането на значими фестивали, биеналета, панаири на изкуствата, обособени събития в другите типове изкуства, социализация на културно историческото завещание, неофициално обучение в областта на културата, стимулиране на новаторски практики и пробни форми и доста други, които се осъществят на територията на Община Пловдив.

Кандидатствайки на планов принцип в този момент, тъкмо тези събития основават разнообразието и благосъстоянието на културния живот на Пловдив през идната година, когато стартира осъществяването на плановете.

Подкрепените планове по Компонент 1, дружно с другите съставни елементи от структурата на календара са ориентирани към жителите и гостите на Пловдив и способстват за опазване на идентичността на града и одобряване на Пловдив като културна столица и креативен град.

Документите за кандидатстване по Компонент 1 „ Фестивали и значими събития“ се одобряват годишно от 1 до 31 август в годината, предхождаща реализирането на плановете, в Деловодството на Община Пловдив с сътрудник Отдел „ Култура, археология и културно наследство“. Завеждат се в указател и се преглеждат от комисиите по чл.6, ал.2 в периодите и по реда, регламентирани в актуалната Наредба.Документи за финансиране на планове за 2023 година ще се одобряват до 17.00 часа на 31 август 2022 година

ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Община Пловдив афишира сесия за набиране на планове по  Компонент 1 „ Фестивали и значими събития“  от „ Наредба за реда и изискванията за финансиране на начинания в областта на културата, част от календара на културните събития на Община Пловдив“ за 2023г.

I.                    Юридически статус на претендентите за финансиране:

–        юридически лица с нестопанска цел; търговци по Търговския закон; кооперации по Закона за кооперациите;

–        юридически лица, основани със закон или с акт на орган на изпълнителната или локалната власт;

–        самоосигуряващи се пълнолетни физически лица, упражняващи свободна специалност, вписани в Регистър БУЛСТАТ.

 

II.                 Не могат да аплайват за финансиране лица, които:

–        са оповестени в неплатежоспособност или са в произвеждане по несъстоятелност;

–        се намират в ликвидация;

–        имат непогасени изискуеми обществени отговорности към страната или към Община Пловдив;

–        не са изпълнили правилно план по предоставено от Община Пловдив финансиране по актуалната Наредба за предходните три години.

III.              Не се финансират:

–        Предложения за планове, за които претендентите са получили финансиране с общински средства по друга линия или от общинска фондация „ Пловдив 2019″.

–        Придобиване на авторски творби в региона на изобразителното изкуство, музиката и литературата и др.;

–        Честването на персонални юбилеи, бенефиси и други подобни;

–        Предложения  за финансиране организирането или присъединяване в събития отвън Община Пловдив.

 

IV.                Необходими документи за присъединяване в състезанието :

Предложенията следва да съдържат:

–        Попълнена Апликационна форма и Бюджет в сходство с Приложение №1 – в един образец на книжен притежател и един образец на електронен притежател. Бюджетът се попълня наложително в Ексел и на електронния притежател се записва работният файл;

–        Попълнени заявления по пример в сходство с Приложение № 5, Приложение № 6, Приложение №13 и Приложение № 14 – в един образец на книжен носител;

–        Документ за благосъстоятелност на обекта за осъществяване на събитието или различен документ, доказващ единодушие на притежателя за осъществяване на събитието /ако е приложимо/ – в един образец на книжен притежател. За събития, провеждани навън, не се изисква показване на документ.

–        Нотариално заверено пълномощие – при положение, че предлагането за присъединяване не се подава от легален представител на претендента.

–        Документи /в оригинал или публично заверени, ведно с узаконен превод на български език/, удостоверяващи настоящото положение на претендента и/или данни по отношение на обществените регистри, в които се съдържа подробна информация – за задгранични лица.

При подаване на документи по електронен път, всички изискуеми документи се попълнят в един образец.

По преценка на кандидатстващите за финансиране могат да бъдат показани спомагателни материали за активността им, заявления за партньорство, подкрепителни писма, мнения в медиите, рекламни материали и други данни, удостоверяващи събитията по предлагането.

По преценка на комисиите по чл.6, ал.2 могат да бъдат изискани спомагателни сведения и доказателства, удостоверяващи попълнените в предлагането и приложените документи данни.

Подадените документи не подлежат на връщане.

V.  Място и период за подаване на документи

1.       Документи се подават в деловодството на Община Пловдив, пл. „ Ст. Стамболов“ № 1, ет.1,   в период от понеделник 1 август до 17.00 ч. на 31 август 2022 година

2.       Документи се подават в запечатан плик с надпис „ За присъединяване в конкурс по Компонент 1 от „ Наредба за финансиране на начинания в областта на културата“.

3.       Върху плика би трябвало да бъде изписан сътрудник „ Отдел „ Култура, археология и културно наследство“ и точното название на претендента.

4.       Документи се подават и по електронен път на адрес [email protected], подписани  с електронен автограф  на кандидатстващото за финансиране юридическо или физическо лице в период до 17.00 ч. на 31 август 2022 година

 

Подадените документи не подлежат на връщане.

 

Формуляри за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от уеб страницата на Община Пловдив – раздел „ Култура“   http://www.plovdiv.bg/item/culture/
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР