Тръмп загуби ключово решение преди процеса за клевета срещу писателя Карол

...
От Джонатан СтемпълНЮ ЙОРК (Ройтерс) – Федерален съдия в сряда
Коментари Харесай

От Джонатан Стемпъл

НЮ ЙОРК (Ройтерс) – Федерален съдия в сряда каза, че писателят Е. Жан Карол е втори процес срещу Доналд Тръмп, произтичащ от нейното твърдение, че я е изнасилил, ще бъде ограничен само до обезщетение за щети, в поражение за бившия президент на САЩ.

U.S. Окръжен съдия Луис Каплан в Манхатън каза, че Тръмп е клеветил бившата колумнистка на списание Elle през юни 2019 г., като отрече, че я е изнасилил в съблекалнята на универсален магазин Bergdorf Goodman в Манхатън в средата на 90-те години на миналия век и твърди, че тя е измислила нападението, за да увеличи продажбите на мемоарите си .

Каплан също каза, че присъда на съдебните заседатели от май по отделно гражданско дело, при което Тръмп е осъден да плати на Карол 5 милиона долара за сексуално посегателство и подобна клевета през октомври 2022 г., елиминира необходимостта от повторно разглеждане на случилото се и дали Тръмп наклевети Карол.

„Журито разгледа и реши въпроси, които са общи и за двата случая“, а присъдата му и неоспоримите факти „установяват, че изявленията на г-н Тръмп през 2019 г. са направени с действителна злоба“, пише съдията .

Каплан също отхвърли твърдението на Тръмп, че всички обезщетения, присъдени на Карол, който търси 10 милиона долара, трябва да бъдат намалени, тъй като по-ранната присъда покрива някои от тях и тя не заслужава да бъде възстановена два пъти.

79-годишният Карол твърди, че първата клевета на Тръмп й е причинила повече вреда, включително на репутацията й, отколкото втората му.

Адвокатите на Тръмп не отговориха веднага на исканията за коментар.

Роберта Каплан, адвокат на Карол, каза, че очаква с нетърпение насрочения процес на 15 януари 2024 г. Тя и съдията не са роднини.

Случаят е сред многото правни проблеми, пред които е изправен 77-годишният Тръмп, докато се кандидатира отново за Белия дом.

Те включват четири отделни наказателни обвинения , включително два за опит да обърне загубата си на изборите през 2020 г. Тръмп се призна за невинен и в четирите случая.

(Репортаж от Джонатан Стемпъл в Ню Йорк, редакция от Уилям Маклийн)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР