От държавното обвинение ще поискат най-тежката мярка за неотклонение задържане

...
От държавното обвинение ще поискат най-тежката мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Какви са версиите за побоя на съпругата на пернишкия прокурор

От държавното обвиняване ще изискат най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража за пернишкия прокурор Бисер Михайлов, който е в ареста поради побой над брачната половинка си.

От Софийската градска прокуратура обявиха, че Михайлов се проверява за нанесена междинна телесна щета в изискванията на домашно принуждение. Бившият заместител зам.-окръжен прокурор на Перник беше преназначен като редови, откакто синът му Васил Михайлов беше упрекнат за няколко случая на побой.

Сигналът за побоя до полицията е подаден от дъщерята на Бисер Михайлов. Малко след два часа през нощта брачната половинка му е постъпила в незабавното поделение на болничното заведение в Перник с рана на главата.

" В положение по нейни данни или на тези които са я придружили, че ѝ е нанесена контузия или побой. Колегата, който е бил дежурен е открил една дребна рана в окосмената част на главата, която е обработена с тегел. Насинявания в региона на лицето. Консултирана е с невролог и е признато, че има данни за мозъчно разтърсване ", изясни доктор Станислав Станков.

Версията на Бисер Михайлов, която разказал пред юриста си е, че сред него и брачната половинка му е зародил скандал, а по-късно и кавга. Следствие на нея прокурорът два пъти е каран до болничното заведение.

" За страдание неговото положение не бе положително сега, в който се видях с него. Тъкмо се бе върнал от болничното заведение, тъй като има много високо кръвно. Видях по шията следи от контузии. Имало явно някаква обстановка в дома сред четирите стени на дома на семейство Михайлови. Пряк очевидец на обстановката е неговият татко ", сподели юрист Любомир Таков.

Съседите на семейство Михайлови настояват, че не са чули нищо през нощта и пред камерата ни бяха сбити - дефинират ги като " прелестно семейство " и " положителни комшии ".

От държавното обвиняване показват, че са налице задоволително учредения да се счита, Михайлов е направил междинна телесна щета в изискванията на домашно принуждение.

" Данните, които разполагаме към сегашния миг по делото е, че е имало спор, който е зародил сред брачен партньор и брачна половинка. Първоначално е бил устен. След това е прераснал във физически спор разследване на което има нанесени телесни повреди ", сподели Христо Кръстев - заместник-градски прокурор.

" Пострадалата счита, че е битов скандал. Версията, която излага е, че е имало спокойна атмосфера в един миг са влезнали във устен спор. След това се минали в някакво нанасяне на удари или тя е паднала на пода. Това следва да се откри ", уточни Илиана Кирилова - административен началник на СГП.

От прокуратурата разясниха изказванията на отбраната,че по Бисер Михайлов има следи от контузии.

" Направено е освидетелстване. Има травматични увреждания в региона на тялото или по-простичко казано драскотини. Дали те са разследване на защита или нахлуване следва да се откри ", изясни Кръстев.

Медицинската експертиза ще откри какви са породените за телесните увреждания и дали се касае за междинна, лека или голям брой телесни повреди.

По тематиката работиха: Тереза Кънчева и Тихомир Игнатов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР