От Държавната агенция за национална сигурност /ДАНС/ са потвърдили информацията

...
От Държавната агенция за национална сигурност /ДАНС/ са потвърдили информацията
Коментари Харесай

ДАНС уличи в лъжа кандидата за управител на НЗОК

От Държавната организация за национална сигурнос т /ДАНС/ са удостоверили информацията на организация „ Фокус “, че претендентът за шеф на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ е нарушил закона против изпирането на пари.

На 24 юли Станимир Михайлов съобщи, че е разгласил действителния притежател на компанията /бел. ред. – „ Балкан заем “ АД/, в която е изпълнителен шеф . Според него по този начин е извършил законовите условия.

„ Като съветник през 2018 или 2019 година по отношение на промени в закона за ограниченията против изпирането на мръсните пари, персонално подписах уведомление-декларация до ДАНС, в което съм показал кои са крайните притежатели, с какво тъкмо се занимава компанията и всичката останала информация, която беше поискана “, уточни той пред народните представители в Комисията по опазването на здравето, където беше изслушан.

Днес от ДАНС опровергаха казаното от Михайлов. В писмо, оповестено в парламентарния уебсайт, от Агенцията пишат, че в никакъв случай не е получавала документ от Михайлов. Председателят Пламен Тончев показва още:

„ След осъществена служебна инспекция е установено, че в ДАНС не е постъпвала декларация по отношение на действителния притежател на „ Балкан заем “ АД. “

Припомняме, че Михайлов е единственият кандидат-управител за НЗОК и е номиниран от обединението „ Продължаваме Промяната – Демократична България “. На 28 август следва да стане ясно дали ще бъде определен за шеф на Касата. Същевременно към този момент остава въпросът кой е действителният притежател на „ Балкан заем “ АД, където Михайлов е шеф и акционер.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР