От далечни времена серенадите са символ на чувства, романтика и

...
От далечни времена серенадите са символ на чувства, романтика и
Коментари Харесай

Неподозираните до сега умения на животните

От далечни времена серенадите са знак на усеща, романтика и обич. Оказва се, че тия три неща са познати и на прилепите, които се изясняват на женските посредством серенади.

Това стана ясно с помощта на научни проучвания, които откриха неподозирани до момента умения в животните.

Представители на животинския тип са били следени в продължение на десетилетие от биолози. С съвременни технологии те стигнаха до тайните качества на животните и методите им на другарство.

Слоновете, да вземем за пример, усещат сеизмични трептения посредством хоботите си и костите в ходилата. Те даже се чуват, когато са на километри един от различен, благодарение на нискочестотно боботене.

 Неподозираните до в този момент умения на животните

Слепите кучета в Близкия Изток живеят в тунели подземен и могат да поддържат връзка с морзовата писменост. Тези животинки удрят главите си в стените на тунелите и по този метод изпращат трептения, които се долавят благодарение на челюстите от слепите кучета в прилежащите тунели.

Хлебарките са известни, че оцеляват при всевъзможни условия. Издържат на радиация 15 пъти по-силна от тази, на която би издържал човек. Могат да оживеят без храна 1 месец. А без вода - 1 седмица.

" Тепърва ще откриваме нови качества в животните благодарение на новите технологии за това ", споделя доктор Карън Шанор, невропсихолог от университета Джорджтаун и участник в проучването.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР