От четвъртия опит РБ (Лайпциг) успя да стигне до първа

...
От четвъртия опит РБ (Лайпциг) успя да стигне до първа
Коментари Харесай

Нкунку донесе първа победа на Лайпциг, Тимо Вернер пак се прочу с пропуски

От четвъртия опит Република България (Лайпциг) съумя да стигне до първа победа през новия сезон в Бундеслигата. Тя стана факт при семейството на Волфсбург, което беше извоювано с 2:0 след две попадения на Кристофър Нкунку. Френският нападател откри още в 5-ата от дузпа, а в последните секунди добави още едно попадение. До през днешния ден “червените бикове ” имаха две ремита и една загуба, само че в този момент усилиха актива си с 3 точки.

Лайпциг се показа мощно и сътвори куп положения, само че множеството пропуски даде късмет и на противника да се бори най-малко за точката.

Играчите на Волфсбург имаха своите шансове през второто полувреме, когато Лукас Нмеча (58’) и Йосип Брекало (60’) заплашиха Питър Гулачи, само че вратарят на домакините се намеси отлични и в двата случая.

Тимо Вернер, който започва на пейката, се появи в игра за Република България в последния към половин час. Германският национал обаче още веднъж сътвори няколко съществени пропуща, като на два пъти се оказваше самичък против вратаря.

Той въпреки всичко се реваншира с голов пас към Нкунку за 2:0 в 90-ата, с което домакините си отдъхнаха.

“Вълците ” са в рецесия и остават обратно в класирането със единствено 2 точки.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР