От БСП за България“ сме за намаляване на размера на

...
От БСП за България“ сме за намаляване на размера на
Коментари Харесай

Стойнев: Подкрепяме намаляване на субсидията, но да не застрашава функционирането на партиите

От „ Българска социалистическа партия за България “ сме за понижаване на размера на праговете и таваните на партийната дотация, само че това да не заплашва действието на политическите партии. Предложението на ГЕРБ и на Движение за права и свободи, с поддръжката на Атака, ще докара до изгубване на политическите партии.

Това съобщи зам.-председателя на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев от парламентарната естрада. Той акцентира, че това е смяна на модела и по този метод се заплашва демокрацията. „ Ние ще се противопоставим на това предпочитание. Винаги сме се борили против всеки опит да бъде застрашена демокрацията “, сподели още той. Според него предлагането на ГЕРБ е направено „ на крайник “, без оценка на въздействието, без да се съветват с политическите сили.

„ Това демонстрира, че ръководещите в никакъв случай не са търсили дълготрайно решение на казуса. За тях нещата се вземат решение в този момент, през днешния ден, а на следващия ден, в случай че задуха различен вятър, ще се промени и решението “, разяснява Стойнев. По неговите думи по този начин се е случило с цялото законодателство.

„ Сега желаят да унищожат политическите партии. Нормално е да има понижаване на дотацията, тъй като има партии, които даже не могат да я изхарчат “, сподели още той. Стойнев съобщи, че Българска социалистическа партия ще предложи на всички политически сили разговор и предложи да не се бърза. „ Ще поканим всички политически сили сред първо и второ и четене, да седнем, да обсъдим и нека имаме силата да предприемем верните дейности, тъй че да не застрашим политическия живот в страната “, изясни националният представител.

Той акцентира, че България е от младите членки на Европейски Съюз и може би ще сме първата, която ще вкара модел, който да унищожава основите на демокрацията. „ ГЕРБ обричат партиите освен да не бъдат самостоятелни, само че и да изчезнат. Може да останат единствено 1-2 субекта и едва ли за това са се борили нашите предшественици, едва ли и това са главните полезности на Европейски Съюз “, добави зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “. Според него няма друга страна, в която да се търси сходен метод на финансиране, който ГЕРБ оферират. „ Ще създадем свои оферти за актуализация на бюджета, само че по метода, по който ръководещите работят, не се прави политика “, безапелационен е Драгомир Стойнев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР