От БСП за България“ настояха в дневния ред на парламентарната

...
От БСП за България“ настояха в дневния ред на парламентарната
Коментари Харесай

Нинова: Настояваме законопроектът срещу войната по пътищата да бъде придвижен в пленарната зала

От „ Българска социалистическа партия за България “ настояха в дневния ред на парламентарната правна комисия през днешния ден или на следващия ден да откри място законопроектът им за промени в Наказателния кодекс (НК) и бързо да бъде придвижен в пленарната зала. Такова искане още веднъж от парламентарната естрада насочи ръководителят на парламентарната група Корнелия Нинова. 

 

По думите й законопроектът отстоява към този момент месец. Какво по-логично от това да го приемем, с цел да спрем „ войната по пътищата “, попита Нинова. Тя означи, че измененията изключват условни присъди и плануват лишаване на имущество.  

 

Настояваме, в случай че през днешния ден изберете ръководител на правна комисия, тъй като ние няма да подкрепим това „ джентълменско съглашение “, в правна комисия да бъде вкарано решението, а не чуване, съобщи Нинова. Решението е едно-единствено - приемане на промени в Наказателния кодекс, уточни тя. 

 

Приетата от вас стратегия за работата на Народното събрание съставлява още една изгубена парламентарна седмица – по едно чуване дневно, разяснява още водачът на Българска социалистическа партия.

 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков означи, че съвещанието на Комисията по правни въпроси през днешния ден е изключително, а постоянното ще бъде на следващия ден. Определил съм дневен ред по предложение на комисиите, добави той.

 

Мая Димитрова от левицата уточни, че фактически през днешния ден съвещанието на правната комисия е взаимно. Тя изрази страдание, че сътрудниците от всички парламентарни групи, като се изключи „ Възраждане “, не са ги подкрепили в утрешното постоянно съвещание да се прегледат измененията в Наказателен кодекс. Според сътрудниците от правната комисия по-голям е законопроектът за домашно принуждение, а не Наказателен кодекс и този законопроект остана за в бъдеще, разяснява тя.

 

Според оповестения дневен ред на комисиите на уеб страницата на Народното събрание, правната и вътрешната комисия би трябвало да изслушат взаимно през днешния ден служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по отношение на нужни законодателни промени за предварителна защита и попречване на закононарушенията по превоза и нужни ограничения за битка с домашното принуждение. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР