От БСП потвърдиха, че на 17 януари ще внесат вота

...
От БСП потвърдиха, че на 17 януари ще внесат вота
Коментари Харесай

БСП ще внесат вота на недоверие без ДПС

От Българска социалистическа партия потвърдиха, че на 17 януари ще внесат вота на съмнение към държавното управление на тематика корупция. Ще го внесат обаче сами, без Движение за права и свободи. Една от аргументите е, че не са съгласни с изказването на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, че няма готова опозиционна политическа мощ, която може да поеме ръководството на страната.

 © Българска телеграфна агенция
Решението е било взето през вчерашния ден от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и през днешния ден социалистите са уведомили Движение за права и свободи.

На 17 януари внасяме вота на съмнение, сподели Нинова. Готови сме с претекстовете, уточни тя. Дали Движение за права и свободи ще ни поддържат в дебатите и гласуването е тяхно политическо решение, разяснява Нинова.

Тя изясни претекстовете да внесат вота сами с кардинални разлики с Движение за права и свободи след изявлението на почетния ръководител на Движението Ахмед Доган, което е било доказано и от депутати от Движение за права и свободи.

Анализирали сме това изявление, показваме кардинално разграничение, запазвайки почитание, и си внасяме вота сами, сподели Нинова. Тя уточни, че не е имало предварителни диалози с Движение за права и свободи и с господин Карадайъ, нито от Движението са им казвали, че няма да ги поддържат.

Нинова изясни, че разликите с Движение за права и свободи са главно в две неща. Първото е тяхното мнение, че няма подготвена опозиционна мощ, която да поеме ръководството, и второто е апелът към гражданското общество и медиите да се пази стабилността и сигурността на страната, уточни тя.

Само преди шест-седем месеца се явихме на избори с управническа стратегия и с желание да ги спечелим и да управляваме, съобщи водачът на Българска социалистическа партия. Съгласни сме, че България има потребност от сигурност и непоклатимост, само че за нас главният генератор на неустановеност е държавното управление на Бойко Борисов и събитията от последните седмици го потвърждават, добави тя. Социалистите не считат, че има непоклатимост в която и да е система - опазване на здравето, обучение, приходи, Министерство на вътрешните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР