От БСП обвиниха управляващите, че се цели източване на държавни

...
От БСП обвиниха управляващите, че се цели източване на държавни
Коментари Харесай

Строежът на детската болница скара депутатите

От Българска социалистическа партия упрекнаха ръководещите, че се цели източване на държавни средства посредством куха компания, която да дава отговор за построяването на лечебното заведение. Имаше и рецензии по адрес на мястото, несъмнено за болничното заведение - терен в кв. “Горна баня ”, който съгласно опозицията е “далеч от здравната инфраструктура ”.

Българска социалистическа партия желаеха да се сътвори краткотрайна комисия към Народното събрание, която да следи строителството.

 

“Това, което което тук се поставя в този текст, не раздава пари. Този текст споделя, че най-сетне тази работа би трябвало да се свърши, с цел да могат да бъдат дадени спомагателни средства по самото създаване, с изключение на тези, които са дадени за планиране ", изясни финансовият министър Асен Василев.

 

Председателят на здравната комисия Костадин Ангелов посочи, че към сегашния миг има терен за болничното заведение, който е явен и консенсусен - в Горна баня.

Проведена е социална поръчка, обвързвана със събарянето на постройките, които са там. След това би трябвало да се разгласи процедура за планиране на новата детска болница, по-късно се афишира и социална поръчка за създаване и строителство. Не го виждам да стане по-рано от 4-5 години, сподели Ангелов.

Той заяви, че ще бъде препоръчан план на решение, с който министърът на опазването на здравето да бъде длъжен да направи одит на всичко, свършено досега по тематиката и това да бъде докладвано пред отрасловата комисия в Народното събрание всеки месец.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР