От БСП изразиха огорчение пред кандидат-премиера Мария Габриел. Соцпартията провежда

...
От БСП изразиха огорчение пред кандидат-премиера Мария Габриел. Соцпартията провежда
Коментари Харесай

БСП към Мария Габриел: Огорчени сме, Борисов Ви номинира и се скри, така няма да стане!

От Българска социалистическа партия показаха оскърбление пред кандидат-премиера Мария Габриел. Соцпартията организира среща с парламентарната група на ГЕРБ-СДС в зала „ Запад “ на Народното събрание.

Георги Свиленски изясни, че се сбъднала прогнозата му, че откакто водачът на ГЕРБ Бойко Борисов номинира министър-председател. Действително, през днешния ден Борисов не се появи в Народното събрание.

Вие водите диалози с всички за всичко. Така няма да стане, отсече Свиленски.

По-рано през днешния ден среща с Мария Габриел организираха и представители на Движение за права и свободи, отпред с Йордан Цонев. Тя мина в доста по-позитивен звук.

Делегацията на Българска социалистическа партия пък се водеше от Георги Свиленски. Той повтори тезата на водача на партията Корнелия Нинова от през вчерашния ден, че ГЕРБ са избързали с номинацията на Габриел. Преди всичко трябвало да се уточнят параметрите на ръководството - няколко значими целта и период на деяние на кабинета. 

" Да ви поздравя с номинацията с номинацията, която е направена от господин Борисов Вие да бъдете претендента за министър председател ", стартира Свиленски, само че добави: " И, несъмнено да изкажа оскърбление, в случай че мога по този начин да кажа в този аспект за това, че не одобряваме метода, по който беше избрана номинацията за министър председател. На тази среща доста по-полезно, доста по-важно, доста по-ефективно щеше да е, в случай че участва и господин Борисов, и госпожа Нинова. "

На българското общество по този начин и не станало ясно какъв тип правителство желае ГЕРБ и с кого счита да го прави.

Габриел повтори и пред Българска социалистическа партия, че в случай че бъде определена за министър председател, ще инициира посредством правосъдния министър искане до Висш съдебен съвет за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев. Това остана без коментар от страна на Българска социалистическа партия в откритата част за медиите. 

 

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР