От БОЕЦ се похвалиха със спечелена победа в съда. Лидерът

...
От БОЕЦ се похвалиха със спечелена победа в съда. Лидерът
Коментари Харесай

В съда падна обвинение срещу лидера на БОЕЦ, алармирал за проблема с видинските медици

От БОЕЦ се похвалиха със извоювана победа в съда. Лидерът на организацията Георги Георгиев разгласи, че е разгласен за почтен по обвиняването по отношение на разкритията за отводи да бъдат тествани видинските медици за ковид.
Сподели с твоите другари
От организацията
" Тази директива е изпратена до всички РЗИ в страната, а нашето следствие бе след сигнал за отвод да се изследват пробите на лекари, сестри и контактни жители, след първият случай на инфектиран с ковид във видинската болница. Част от медиците, на които са взети проби тогава са били към този момент и с проявени признаци и все пак получават отвод да бъдат изследвани пробите им . Предупредихме, че отхвърли и възбраната за проучване на пробите им ще докара до гърмеж на болестта във Видин и най-много в болничното заведение ", разкриха от БОЕЦ.
Забраната и инструкцията от държавното управление и щаба да не се изследват контактните и медиците е по две аргументи. Поради неналичието на задоволително проби, поради ненавременната и закъсняла реакция на Борисов преди рецесията (което БОЕЦ доказахме с видеоматериал).
Втората причина е съзнателно укриване на броя на инфектираните и манипулиране на данните, с цел да се хвали Борисов, какъв избавител е и какъв брой добре се оправя с епидемията. Разбира се, като не се тества няма по какъв начин да се откриват и оповестява за инфектирани. Това е чудовищно закононарушение, написаха още от организацията.
От БОЕЦ оповестиха, че са сезирали СЗО и прокуратурата и " за разлика от нашите институции, в Женева реагираха стремително и принудиха ръководещите да стартират „ всеобщи проби ”. За страдание и това е следващата реплика и следващата неистина ".
Всичко стартира след сигнал на жител до организацията.
С нас се свърза Петър Миланов, наследник на пациент настанен на 02.04. във неврологията във видинската болница с инсулт. Баща му, на 89 години е инфектиран в отделението от личния състав с ковид. Заради всеобщото заразяване на лекари и сестри отделението е затворено и болните са трансферирани на друго място. Шест дни никой публично не се свързва с Петър и сестра му, да им даде информация за положението на техният татко, къде се намира, в кое поделение е трансфериран. Те самите търсят информация какво се случва с него и с тях, тъй като никой не ги търси, не са под карантина, като контактни и не им взимат проби за проучване, показва Георгиев.
Лидерът на БОЕЦ дружно с Петър Миланов и неговата сестра са били във видинската болница и по-късно са се срещнаха с шефа на РЗИ Видин. Резултата е – те няма да бъдат тествани и сложени под карантина с аргумента, че „ То към този момент инфектираните са толкоз доста, че в случай че би трябвало да сложим под карантина всички, то те са контактували с половината град, не може да сложим под карантина половината град ", разкри тогава Георгиев.
В РЗИ изобщо не знаеха, че тези хора, наследник и щерка на инфектиран с ковид съществуват. Никой не е имал желание да ги търси, да се свързва с тях, или да ги осведоми за тяхното състояние, макар, че те са оставили своите данни, имена, адреси и телефонен номер в отделението. Получиха още веднъж ОТКАЗ да им бъдат взети проби и изследвани, както и ОТКАЗ да бъдат сложени под карантина.
Петър Миланов и сестра му потърсиха БОЕЦ, проявявайки гражданска отговорност и сами желаеха да получат информация за своят татко и за себе си. Сами желаеха да бъдат тествани и сложени под карантина до излизане на резултатите от пробите, с цел да не съставляват опасност за близки, познати, родственици и другари. И получиха отвод и предложение да си платят и да се изследват, в случай че желаят в частна лаборатория, гласяха още разкритията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР