От Българската болнична асоциация се присъединиха към призива на Лекарския

...
От Българската болнична асоциация се присъединиха към призива на Лекарския
Коментари Харесай

Болници отново поискаха изплащане на надлимитната им дейност

От Българската болнична асоциация се причислиха към апела на Лекарския съюз за погашение на надлимитната активност на лечебните заведения от април 2016 година до април тази година. Според болничната асоциация поради наложените месечни предели лечебните заведения задлъжняват и сме очевидци на закъсали финансово лечебни заведения като това в във Враца.

“Незаплащането на предоставените от лечебните заведения здравни услуги е доста рисково и подлага на риск цялата здравна система. Не инцидентно тази седмица сме очевидци на колапс на болничното заведение във Враца. Предизвикателствата пред болничното опазване на здравето в България, са годни за всички лечебни заведения, без значение от собствеността им “, се споделя в апела на асоциацията.

Те напомнят, че в последните три години на лечебните заведения бяха наложени месечни предели, които не отразяват правото на пациентите за свободен избор къде да се лекуват, лимитират опцията за въвеждане на нови действия от лечебните заведения и даже неглижират задължението на лечебните заведения да не отхвърлят лекуване на незабавни пациенти (в това число инсулти, инфаркти и т.н.). Според асоциацията това е довело до струпване на милиони левове неизплатена, само че осъществена активност.

Асоциацията регистрира като мощно позитивен знак реакцията на министъра на опазването на здравето да заплати незабавно надлимитната активност на болничното заведение във Враца.
“Продължаващото закъснение на заплащанията към всички лечебни заведения в България би трябвало да бъде прекратено незабавно, тъй като то убива не лечебни заведения, а хора “, се споделя в апела на болничната асоциация.

Оттам приветстват желанието на здравните управляващи за актуализация на цените на клиничните пътеки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР