От Българска академия на науките (БАН) започват създаването на математически

...
От Българска академия на науките (БАН) започват създаването на математически
Коментари Харесай

Математиците от БАН изчисляват как коронавирусът се разпространява

От Българска академия на науките (БАН) стартират основаването на математически модели в региона на технологията , с цел да могат да дадат прогнози по какъв начин ще се развива по-нататък динамичността и процесът на разпространяването на ковид.

Новината заяви ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски на брифинг в Министерския съвет, отдаден на ограниченията за ограничение на ковид в България.

Българска академия на науките се е присъединила към работата по подкрепяне на държавното управление и спешния действен щаб с биолози , химици и потенциал и експертиза в региона на математическото моделиране в биологията.
 8 000 маски дават на всички джипита през днешния ден
8 000 маски дават на всички джипита през днешния ден

Еднократни маски - 79 000 броя

Предприетите ограничения от държавното управление работят и в случай че карантината се задържи, не бъде пробита и се съблюдава , след към 3 седмици ще имаме хубави вести по отношение на броя на заболелите, а след 2-3 месеца ще можем да се поздравим, че сме се справили със болестта, посочи проф. Николай Витанов от Българска академия на науките.

" Най-важното е да се съблюдава карантината и няма да се стигне до италиански вид ", увери проф. Витанов.

Председателят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски счита, че помощта на Академията е скъпо допълнение към работата на щаба, тъй като основаването на математически модели по отношение на обособените райони би дало изключително скъпа информация за редица решения - пренасочване на медицински експерти и запаси за справяне с епидемията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР