От бъдещето ли са мистериозните викингски Мечове от Улфберт …?В

...
От бъдещето ли са мистериозните викингски Мечове от Улфберт …?В
Коментари Харесай

От бъдещето ли са мистериозните викингски Мечове от Улфберт?

От бъдещето ли са мистериозните викингски Мечове от Улфберт …?В Европа са открити към 170 средновековни меча, наречени Мечовете от Улфберт (Ulfberht swords), датирани от 800 година до 1000 година (HiddenTruth.site)Твърди се, че подобен меч е имал остроумен, свръхсилен и съвсем несломим в борбата викинг.Тези мечове са обгърнати с тайнственост … Интересното е, че всички те са изписани с една-единствена дума – Ulfberht, която, съгласно специалистите, може да разкрие техния производител. Но, се счита, че технологията за коване на подобен метал не е измислена преди 800 или повече години, а по време на индустриалната гражданска война.

 1 600x600 - От бъдещето ли са мистериозните викингски Мечове от Улфберт?
Пещите, изобретени по време на индустриалната гражданска война, са първите принадлежности за нагряване на желязо до тази степен.Съвременният ковач Ричард Фарър (Richard Furrer) от Уисконсин (Wisconsin) споделя за компликациите при изработването на подобен меч. Прекарва дни на непрекъсната, старателна работа, ковейки сходен меч.
Той употребява средновековна технология, въпреки, че я употребява по метод, който в никакъв случай до момента не е подозирал. Най-малкият минус или неточност може да трансформира меча в парче скрап.Робърт Леман (Robert Lehmann), химик от Института по неорганична химия към Университета в Хановер (Institute for Inorganic Chemistry at the University of Hannover), изследва един от Мечовете от Улфберт. Оръжието е намерено през 2012 година върху купчина трошляк, изкопан от река Везер (Weser River), която минава през Долна Саксония в северозападна Германия.

 Викингски транспортен съд
Викингски корабОстрието на този меч има високо наличие на манган, което алармира на Леман, че не идва от Изтока. Дръжката е направена от желязо с високо наличие на арсен, което допуска европейско находище.Четете още: Следи от двуметрови колела на 14 млн. години във Фригия, ТурцияИзползваният индустриален развой също обърква откривателите. В процеса на коване на желязо, рудата би трябвало да се нагрее до 3000 градуса по Фаренхайт (Fahrenheit), с цел да се втечни, което разрешава на ковача да в профил примесите, известни като „ шлака “. Въглеродът също се смесва, с цел да направи нежното желязо по-здраво.Средновековната технология не разрешава на желязото да се нагрява до толкоз висока температура, тъй че шлаката се отстранява посредством „ изтласкване “, което е надалеч по-малко ефикасен способ.Мечовете от Улфберт обаче нямат съвсем никаква шлака, а въглеродното им наличие е три пъти повече от другите метали от това време.Откъде идват сходни познания и умения в далечното минало? Все още няма отговори …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР