От Автомагистрали "Черно море" отново излизат на протест срещу управлението

...
От Автомагистрали "Черно море" отново излизат на протест срещу управлението
Коментари Харесай

Нова блокада срещу кабинета на Румен Радев! Този път от завлечени строители!

От Автомагистрали "Черно море " още веднъж излизат на митинг против ръководството на служебния кабинет. Протестът на работещите в една от най-големите пътностроителни компании у нас ще е четвърти подред.

От Автомагистрали “Черно море " упорстват страната да им изплати дължимите суми по ремонта на автомагистрала "Тракия " в правата сред Чирпан и Стара Загора.

“Проведохме голям брой срещи с екипа на министър Комитова и на министерство на финансите. Организирахме три национални митинга, внесохме заявления в Министерския съвет и Президентството, написахме голям брой писма и заявления до всички институции, които имат отношение към проблема ни. В наша позиция Изх. №122/23.09.2021 година Ви запознахме с съответните дейности, с които може да се реши този изкуствено основан проблем. До сегашния миг нямаме отговор на нито едно наше писмо. От извършен диалог с министър Граматиков на 1 октомври разбираме, че ще се чака общо решение за целия отрасъл. Неизвестно по кое време! “, пишат во позицията до медиите от компанията.

“Така ли работи българската държавна администрация, на която ние плащаме заплатите? “, питат още тя.

По думите им, неналичието на решение от страна на Министерство на регионалното развитие и Агенция „ Пътна инфраструктура “, е довело до закъснение на заработените с почтен труд заплати, наложително прекъсване на работа във всички звена, заради липса на материали; напускането на водещи експерти и квалифицирани служащи, машинисти и шофьори; от време на време прекъсване на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, заради неспособност да бъдат заплатени; идни всеобщи съкращения, заради неспособност да се работи, без да се обезпечи ритмично възнаграждение на работните заплати и да се обезпечи доставката на материали; утежняване на финансовото положение на „ Автомагистрали Черно море “ АД – асимилиране на застраховки и банкови гаранции за заплащане, необслужване на банкови заеми и гаранции, понасяне на наказания по разнообразни други контракти за строителство с Възложител Агенция „ Пътна инфраструктура “, което е цинично и е форма на геноцид към работещите почтено хора.

“Автомагистрали Черно море “ АД не е измежду компаниите, получили голям брой задатъци за несвършена работа от другите министерства и държавни предприятия, акцентират още от компанията.

“Настояваме за неотложно разплащане на цялата дължима сума от 36 887 662.42 лв. към нашия шеф, осигуряващ ни трайна претовареност и положително възнаграждение. С цел отбягване на всевъзможни спекулации заявяваме категорично, че нашите синдикални дейности нямат политически темперамент, а се борим само за правото си на труд и възнаграждение. Предприемаме тези крайни дейности, тъй като сме обезверени, лишени сме от опция да работим и да получаваме действителни приходи! Настояваме за отговорно отношение на държавните институции! Недопустимо е държавни сдружения да не разплащат осъществени, признати и въведени в употреба обекти! Нашите цивилен и синдикални протестни дейности ще продължат до приемане на всички направени с почтен труд средства, с цел да запазим трайните си работни места! Ще отстояваме правото си на заслужен труд и постоянно възнаграждение! Няма да се откажем! “, предизвестяват властта от Автомагистрали "Черно море “.

“Поредният ни митинг ще се организира на 5 октомври (вторник) пред постройката на Министерство на регионалното развитие. Към нас ще се причислят и служащите и чиновниците на “ИСА 2000 “ ЕООД, които са в същото състояние като нас и имат да получават 18 892 732,60 лева за ремонт на лявото платно на Автомагистрала “Тракия “ “, декларират от сдружението.

И от Българска Браншова Камара “Пътища” също плашат властта с митинг. Членовете на камарата имат намерение да стачкуват на 8 октомври (петък).

“Управителният съвет на Българска Браншова Камара “Пътища” неколкократно сигнализира за ситуацията, в което бе подложен пътния отрасъл през последните пет месеца. Неглижирането и неуместното държание на държавните институции към настоящите, резултат на извършени в конкурентна среда, след публични поръчки по Закон за обществените поръчки, и изцяло законно, контракти, ще докара до необратими последствия на положението на Републиканската пътна мрежа.

Предоставяли сме нееднократно фактическата конюнктура. В последните дни сме очевидци по какъв начин министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова демонстративно неглижира сектора, като се пробва да омаловажи значимостта му, потвърждавайки, че в България има над 21 000 строителни компании, а пътно-строителните били към 28—30.

ББКП е обединител на компаниите в бранша, в организацията членуват 83 компании, които се занимават напълно с пътно строителство. В Централният професионален указател, в който са включени всички законно изпълняващи активност компании, броя на фирмите от всички сегменти на строителството е 6385. Всички други попадащи в статистиката, са регистрирани и с такава активност, само че това не ги прави автоматизирано строители.

За да извършва активност всяка компания би трябвало да бъде записана в Централния професионален указател. Политическото говорене и опитите за оклеветяване на пътно—строителния отрасъл рискуват хляба на хиляди съзнателни жители на Република България. Вече втори месец ББКП чака предложение за решение на създалата се обстановка. В четвъртък бе изпратено ново писмо с искане за среща с министър ръководителя. Все още отговор няма.

Ние от ББКП сме мощно обезпокоени за идния зимен сезон. В общественото пространство се афишират дати и обещания, че ще бъдат обезпечени средства. Но такива към момента не са предоставени на компаниите. Това държание е необяснимо, изключително в светлината на заслужаващите възторженостти изказвания на Национална агенция за приходите, че бюджетът е в чудесно "здраве " и се събират рекордни доходи.

Продължава да не се прави никакво настоящо възлагане на действия за поддържане на пътищата в обикновено експлоатационно положение!

УС на ББК “Пътища” има своите обективни претенции, които показа на два мирни митинга. Вярваме, че разговорът сред сектора и държавните институции ще докара до резултат в границите на идващите дни. Независимо от потребността от незабавни ограничения УС на ББК “Пътища” приканва своите членове да изчакат съответната реакция на държавното управление, само че декларира ясно, че има цялостна подготвеност за провеждането на трети народен митинг от 16:00 до 17:00 “, пишат те в позиция, разпратена до медиите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР