От Асоциацията на прокурорите в България остро критикуваха опитите прокуратурата

...
От Асоциацията на прокурорите в България остро критикуваха опитите прокуратурата
Коментари Харесай

АПБ: Прокурорите не са мутри!

От Асоциацията на прокурорите в България остро подлагаха на критика опитите прокуратурата да бъде намесена в политическите кавги.

Ето какво се споделя в мнението на УС на АПБ, оповестено без редакторска интервенция:

Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България остро и изрично възразява против опитите Прокуратурата да бъде намесена в политически битки, кавги и противодействия.

Един от главните стълбове, към които се построява всяка правова и демократична страна, е правилото на разделянето на управляващите. Съгласно Конституцията и българското законодателство Прокуратурата на Република България е неделима част от правосъдната власт. Именно това място е гаранция против опитите за намаляване на българската прокуратура, против стремежите да й бъде оказвано нерегламентирано въздействие и напън, против желанията на разнообразни политически и олигархични кръгове за слагането на Прокуратурата под надзор.

Функцията за покачване на обвинявания на лицата, направили закононарушения, е от изключителната подготвеност на Прокуратурата. Само и само наблюдаващите съответните каузи прокурори, въз основата на събраните доказателства, на закона и на своето вътрешно разбиране, вземат решение кой да бъде притеглен към наказателна отговорност. Никоя друга институция, държавен орган, политически индивид или лице, няма право и не следва да се намесва в тази суверенна прокурорска активност! По същия метод, никой не следва да се намесва и в работата на самостоятелния български съд, който е единственият орган, който да взема решения по отношение на виновността на привлечените към наказателна отговорност лица.

Изказваме своята поддръжка и почитание към всички работещи в системата на Прокуратурата на Република България прокурори, следователи и правосъдни чиновници, които почтено, съзнателно и безрезервно извършват своите професионални отговорности.

ПРОКУРОРИТЕ НЕ СА МУТРИ! Прокурорите са тези, които дружно с останалите правоохранителни органи, стоят на пътя на мафията и мутрите и се борят за отбрана правата и ползите на всички български жители. Прокурорите са на първо място хора, които милеят за нашата татковина България и поставят всекидневни старания за отбрана на законността и справедливостта. Осъждаме всички опити да бъде деградиран и опетнен техният труд!

Прокуратурата на Република България постоянно прецизно и кардинално ще извършва своите конституционни и законови отговорности и отговорности и в никакъв случай няма да бъде сложена на колене пред политически, олигархични, стопански или престъпни кръгове!

В изискванията на невиждана международна пандемия и очертаваща се тежка икономическа рецесия българското общество има потребност от единение, мъдрост и здрав разсъдък, а не от разделяне и безпорядък.

Призоваваме всички институции, политически субекти и медии към отговорно държание! Езикът на омразата и стремежът за добиване на евтини политически дивиденти са пагубни!

Нека всички ние дружно да градим държавността, да съблюдаваме разделянето на управляващите и да почитаме българските закони и институции! Само по този начин ще изградим съвременно и демократично общество и ще превърнем България в просперираща европейска страна. Носим отговорност за това пред цялото българско общество, пред самите себе си и пред нашите деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР