От Асоциацията на Българските работодатели са притеснени от напрежението в

...
От Асоциацията на Българските работодатели са притеснени от напрежението в
Коментари Харесай

Работодателите искат да се възстанови дейността на Търговския регистър

От Асоциацията на Българските работодатели са обезпокоени от напрежението в работата на Търговския указател. Трудностите в работата са подбудени от влезлите в действие в края на 2017 година промени в Търговския закон (ТЗ), осведомят от асоциацията.

Блокираната опция за прекачване на дружествени дялове и предприятия слага под подозрение заявените от страна на държавното управление и Народното събрание старания за понижаване на административната тежест, пишат работодателите.

От Асоциацията упорстват за незабавно намиране на административни и правни механизми за нормализиране на работата на Търговския указател. За следващ път молим измененията в законодателството да стават при отчитане на позициите на заинтригуваните страни и след задълбочена оценка на въздействието.

Според работодателите, измененията в Търговския закон са ослепителен образец за законотворчество под напън.

Подобни промени показват образно какви са следствията от промени в законодателството без пълноценна и справедлива оценка на въздействието и без отчитане на позициите на заинтригуваните страни.

От асоциацията напомнят, че са изразили отрицателните си позиции, само че народните представители не са ги взели под внимание.

По подобен метод преди няколко години беше криминализирано недекларирането на осигурителни заплащания, само че досега няма информация за наказан по такава причина шеф. Подобен ще е резултатът и от измененията в Търговския закон - неразбираеми изгоди, само че забележими негативи, се споделя в мнението на асоциацията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР