От архива: Снимка от изстрелването на “Касед през март 2022

...
От архива: Снимка от изстрелването на “Касед през март 2022
Коментари Харесай

Иран успешно изстреля третия си военен спътник

От архива: Снимка от изстрелването на “Касед ” през март 2022 година

В сряда Иран наред изстреля своя трети боен сателит “Нуур-3 ”.

Успехът бе доказан без значение от галактическите сили на Съединени американски щати, които са открили съществуването на два обекта в 450-километрова орбита. Предполага се, че единият от обектите е горната степен на ракетата-носител “Касед ”, а вторият – самият сателит “Нуур-3 ”.

Любопитен факт е, че в Иран има две паралелни галактически стратегии. Ракетите “Касед ” и спътниците “Нуур ” се основават от Космическите сили на Иранската революционна армия. Това е напълно друга организация от Иранската галактическа организация, ръководеща ракетите “Сафир ” и “Симорг ”. “Касед ” дебютира на 22 април 2020 година и до момента ракетата е провела три полета – всичките сполучливи.

Що се касае до Иранската галактическа организация, тя до момента не реализира мечтаната успеваемост – ракетата “Симорг ” с планувана опция да извежда 800-килограмови спътници в околоземна орбита се създава от 2016 година, само че до момента са извършени пет изстрелвания (за едно от тях Иран отрича) и всички те са провалени.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР