От Андреа ШалалНЮ ЙОРК (Ройтерс) – Заместник-секретарят на САЩ Уоли

...
От Андреа ШалалНЮ ЙОРК (Ройтерс) – Заместник-секретарят на САЩ Уоли
Коментари Харесай

Адейемо от Министерството на финансите казва, че е „много по-добре“ да видим Русия да купува танкери, отколкото танкове

От Андреа Шалал

НЮ ЙОРК (Ройтерс) – Заместник-секретарят на Съединени американски щати Уоли Адейемо в четвъртък сподели, че Групата на седемте Ръководената от Москва коалиция, която наложи таван на цените на съветския нефт предишния декември, измества фокуса си от понижаване на съветските доходи към повишение на разноските на Москва за доставка на нейния нефт.

Адейемо сподели на конференцията на Reuters NEXT в Ню Йорк, че вложенията на Русия в сенчеста флотилия от танкери, които да транспортират нейния нефт и съпътстващата застраховка, намаляваше облагите на Москва и намаляваше способността й да финансира войната си в Украйна.

„ Искаме да сме сигурни, че Русия има допустимо минимум доходи които могат да употребяват, с цел да финансират противозаконната си война в Украйна “, сподели той, цитирайки външни калкулации, че горната граница на цената е добавила до 35 $ за барел към разноските на Русия в допълнение към намаляването на нейните доходи с 40% до 50%.

„ От моя позиция пазаруването на тези танкери и харченето на пари за танкери е доста по-добро от харченето на пари за танкове “, сподели той. „ Така че в този момент Русия има поредност от несъответстващи танкери, които са в океана, пробвайки се да реалокират петрола си с техните застраховки, и нашата цел е да преминем от фокусиране върху приходите им – което беше таванът на цената от 60 $ – към фокусиране върху техните разноски. "

Ройтерс заяви предишния месец, че съветските производители на недопечен нефт се радват на най-евтините разноски за доставка до рафинериите в Китай и Индия от съвсем една година, с помощта на възходящия брой кораби, движещи се по маршрутите.

Пристигането на нови снабдители, работещи отвън обсега на западните държавни управления, разрешава на съветските компании да печелят повече от тавана от 60 $ за барел, който Съединени американски щати и техните съдружници се стремяха да наложат на Русия посредством наказания. Това също по този начин значи, че използването на тавана на цените ще има лимитирано влияние върху съветските доходи.

Страните от Г-7 и Австралия постановиха наказания през декември 2022 година, които не разрешават на спедиторите или застрахователите, открити в страни членки, да оферират услуги за улеснение на износа на съветски нефт, когато цената е над 60 $ за барел. Санкциите не се ползват за корабни компании или застрахователи от други страни, без значение от цената.

Адейемо сподели, че таванът на цените е повишил доста разноските на Русия, защото в този момент трябваше да транспортира нефт на по-големи дистанции и имаше е бил заставен да построи своя лична екосистема, която не се е възползвала от икономиите от мащаба, на които се радват западните страни.

„ Това, върху което сме фокусирани в този момент, е да подсигуряваме, че прилагаме тавана на цените, както съществува, само че също по този начин, че подхващаме спомагателни стъпки за увеличение на разноските за Русия, с цел да сме сигурни, че те имат по-малко приходи, с цел да финансират противозаконната си война “, сподели той.

Той не даде повече детайлности какви стъпки могат да бъдат подхванати за увеличение на разноските на Русия.

(Доклад от Андреа Шалал, редакция от Дийпа Бабингтън)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР