От 8 юни тютюнопушенето ще бъде забранено в 52 парижки

...
От 8 юни тютюнопушенето ще бъде забранено в 52 парижки
Коментари Харесай

Париж забранява пушенето в парковете

От 8 юни тютюнопушенето ще бъде неразрешено в 52 парижки паркове, площади и градски градини. Решението идва година откакто същата възбрана беше наложена в няколко централни и крайни квартали на френската столица.

Целта на възбраната, в действие и на някои плажове в Марсилия, е да се понижи използването на тютюневи произведения тук-там, посещавани от фамилии и младежи, както и да се редуцира замърсяването на околната среда. Новите ограничавания покриват към 10 % от зелените площи във френската столица.

На входа на всеки парк ще има пепелници за разлъка цигарата преди влизане.

Глобата за нарушителите е З8 евро. Изключения остават най-големите и централни паркове в Париж, които през лятото се употребяват за пикници и други занимания.

Албер Хирш - пулмолог: Високата цената на тютюневите произведения, неналичието на реклама и възбрана пушене на публични места неизбежно ще доведат до осезаемо понижаване на риска от сърдечносъдови болести.
От 2016 година броят на пушачите във Франция е намалял с 1,6 милиона. Световната здравна организация осъди акция на американски тръст да измести посланието за отвод от тютюна към " Ден без пушек ", в интерес на личните си софтуерни артикули.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР