От 8 април отново отваря врати всеки петък и събота

...
От 8 април отново отваря врати всеки петък и събота
Коментари Харесай

Хамбара - любимата механа на Борис III във Варна, Ви очаква с уникални вкусотии и музика на живо

От 8 април още веднъж отваря порти всеки петък и събота като ще Ви чака с жива музика и вкусни гозби от достоверната българска кухня . Заведението е едно от неповторимите освен в морската столица, а и в цялата страна, като аргументите за това не са една и две.



Създадено е в първите десетилетия на ХХ век от една от известните семейства - Куртеви, като е било обичано на не какъв да е, а на Цар Борис III, който постоянно го е посещавал при визитите си в града, както и на генерации варненци . Заведението се намира в Mорската градина на спирка " Свети Никола " след Делфинариума. Разполага със 150 места във вътрешната си част и още 150 в лятната градина.



Една част от обзавеждането и от съдовете на механата са останали от това време и до през днешния ден. Интериорът е нещо, което наложително би трябвало да видите . Целият таван е от цветя и прилича висяща градина , което, съчетано със старинния жанр на ранните години на ХХ век, го прави неповторимо за цяла България. Разполага със страхотна лятна градина с басейн, цветя и фонтани.



Стигаме и до една от гордостите на - кухнята. Тук ще можете да се докоснете до родните традиции, като типични ястия са да вземем за пример хайдушките пържоли , както и печените в медни тави ястия .



В старите съдове те добиват извънреден усет, съвсем като едно време. В механата не се предлага друга скара с изключение на тази на дървени въглища . Всичко се подготвя онлайн пред Вашите очи в просторната и уютна лятна градина на заведението.



Ще можете да се забавлявате и с музика онлайн - оркестърът на " Хамбара " е строго профилиран в българската национална и балканската музика - хора, ръченици, сръбски и гръцки ритми.



е съвършеното място за организирането на Вашите празници - сватби, рождени дни, юбилеи, фирмени празненства, абитуриентски, срещи на випуска, фамилни сбирки и т.н. Персоналът на заведението е формиран от младежи, които са положителни експерти с голямо предпочитание за работа.



Можете да извършите резервации всеки ден след 11 ч. на тел. 052 711 338 и 0897 860 710 . Заведението отваря порти за своите клиенти в петък и събота от 17 ч. , като във въпросните дни резервации могат да се вършат и на място след 11 ч.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР