От 5 до 12 години затвор грозят Аксел Олеков, който

...
От 5 до 12 години затвор грозят Аксел Олеков, който
Коментари Харесай

Десислав Начков: От 5 до 12 години затвор грозят убиеца на младата Андрея от Галиче

От 5 до 12 години затвор грозят Аксел Олеков, който умъртви младата Андрея Асенова от Галиче, заяви окръжният прокурор на Враца Десислав Начков.
Аксел Олеков е притеглен като обвинен за породено съзнателно ликвидиране, за което закона планува наказване за отнемане от независимост до 20 години.
Наложеното обвиняването е работно, защото експертизите към момента не са направени. То е повдигнато за причинителят да бъде арестуван за период от 72 часа, като следва от държавното обвиняване да бъде поискана мярка за неотклонение „ задържане под стража “. След това Аксел ще бъде притеглен като обвинен за ликвидиране осъществено по изключително непосилен метод. За сходно закононарушение в наказателния кодекс е очакван пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Тъй като обвиненият ще навърши пълноправие през октомври, наказването ще се редуцира от 5 до 12 години отнемане от независимост, изясни окръжният прокурор на Враца Десислав Начков.
„ Важното в тази ситуация е, че доста бързо успяхме да разкрием причинителя, с цел да му попречим да извърши друго закононарушение. Надявам се този път да бъде за по-дълго в пандиза. Той има и други присъди”, разяснява вътрешният министър Младен Маринов.
Това не е първата престъпна демонстрация на момчето. Той е осъден с пробация за безчинство през 2018 година Освен това, има и условна присъда с три години изпитателен период за породена лека телесна щета на служител на реда от Бяла Слатина.
По време на брифинга основният прокурор Иван Гешев съпостави профила на Аксел с този на причинителите на зверства от село Сотиря и Русе. Поради напрегнатата конюнктура в селото продължава да има мощно полицейско наличие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР