От 30 юни Испания ръководи групата на Северноатлантическия алианс в

...
От 30 юни Испания ръководи групата на Северноатлантическия алианс в
Коментари Харесай

НАТО: Влиянието на Русия в Средиземно море е неоспоримо

От 30 юни Испания управлява групата на Северноатлантическия алианс в Средиземноморието - втората непрекъсната морска група на НАТО (SNMG-2). Това написа испанското издание ABC, представено от организация " Фокус ". Този флот включва кораби от разнообразни страни. Командирът на групата е капитанът на испанския флот, Мануел Агире Алдерегия. 
Испанското издание е разговаряло с него по телефона. Освен всичко друго, той означи, че сега в Средиземно море „ обстановката е комплицирана “.
„ Това постоянно се е случвало през цялата история, защото това е малко море, в което доста страни имат свои лични ползи “, акцентира Мануел Агире Алдерега. „ Понастоящем това е световна сцена, на която дипломатическите, осведомителните, военните и икономическите действия на страните, които желаят да повлияят на районната политика, с цел да укрепят своите позиции в области като сигурност и защита, свободен достъп до открити води, употреба на естествени запаси или достъп до източници сила, е преплетена с дейностите на недържавните участници, свързани с трафика на хора и оръжия, тероризма или бежанските потоци “. 
На въпроса на вестника дали го тормози наличието на Русия в Сирия и Либия, испанският капитан отговори: „ Русия е едно от главните държавни формирания в Средиземно море с видимо наличие в Либия и Сирия. Нейното въздействие е неоспоримо и изисква особено внимание, с цел да се разбере по какъв начин може да се развие обстановката в тези две страни, които са главните източници на неустойчивост в средиземноморския район “.
В същото време той акцентира, че военното наличие на Русия в този район не въздейства на разполагането на военноморските сили на НАТО.
Според ABC средиземноморската военноморска група, водена от испанската фрегата „ Алваро де Басан “, към този момент се е насочила към Черно море, с цел да взе участие в морски маневри, проведени от България. В маневрите също ще вземат присъединяване американски унищожител и три български кораба. След ученията те ще посетят украинския град Одеса, ситуиран на 380 км от базата на съветския флот в Севастопол.
„ В Черно море се надяваме да намерим относително естествена обстановка, като вземем поради, че сред двете крайбрежни страни, Украйна и Русия, има нерешена рецесия с последствия в морската сфера, които засягат свободата на мореплаване в някои региони на това море “, сподели още Мануел Агире Алдереги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР