От 30 октомври в София стартира услуга за споделена мобилност

...
От 30 октомври в София стартира услуга за споделена мобилност
Коментари Харесай

В София вече можете да наемете електомобил

От 30 октомври в София започва услуга за споделена подвижност с електрически автомобили. Услугата се споделя Spark и се ръководи посредством мобилно приложение, благодарение на което клиентите могат да намерят най-близкия до тях свободен електрически автомобил, да го резервират и наемат за нужното им време.

Автомобилите са ситуирани на основни места в централна градска част, като наемането и освобождението им може да бъде осъществено в синя и зелена зона, където паркират изцяло гратис, или на други особено обособени места, посочени на картата в мобилното приложение. Услугата започва с 25 електрическия автомобил, като от SPARK показват, че след шест месеца броят им ще нарасне на 50.

Наемът на електрически автомобил през платформата Spark може да варира от няколко минути до няколко дни според от потребностите на клиентите. Цената се дефинира на минута, като първите 12 минути са включени в първичната такса от 3,48 лева, а всяка последваща минута се таксува по 0,29 лева Цената за наем на електрически автомобил за 24 часа е закрепена на 57 лева и не може да бъде надвишена.

„ Горди сме, че успяхме да подготвим новаторска услуга, която да е в изгода по едно и също време на клиентите ни, градската среда, трафика в София и да е с нулеви нездравословни излъчвания. “ разяснява Стефан Спасов, изпълнителен шеф на Spark. ”Нашата услуга е едно идеално решение за хората, които не желаят да употребяват персоналния си автомобил в града и да заплащат такси за синя и зелена зона, само че в същото време търсят ефикасен и екологичен метод на предвижване, който да е в техния надзор. Също по този начин услугата е и съвършен инструмент за ръководство на разноските при компании, които желаят да дават длъжностен автомобил на чиновниците си, само че без да поддържат автопарк и да влагат в лични коли. “ добави той.

Spark е взаимен план на еМобилити Интернешънъл, компания профилирана в създаване и ръководство на инфраструктура от зарядни станции за електрически автомобили и гъвкави схеми за краткосрочно и дълготрайно наемане на електрически автомобили, и литвийската компания Spark, която предлага аналогична услуга за споделена подвижност с електрически автомобили във Вилнюс. Стратегически сътрудник на Spark е Porsche BG, които доставят колите – VW e-up!

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР