От 3 януари носенето на маски на обществени места във

...
От 3 януари носенето на маски на обществени места във
Коментари Харесай

Франция въвежда задължителни маски за деца над 6 години

От 3 януари носенето на маски на публични места във Франция става наложително за децата над 6-годишна възраст. Съответният декрет е оповестен през днешния ден в формалния вестник на страната.

В момента условието за наложително носене на маска се отнася за всички жители над 11 години. Маски би трябвало да се носят наложително в градския превоз, на публични места, в спортни комплекси и религиозни институции.

Новото условие е признато няколко дни преди началото на образователните занятия във Франция по отношение на растежа на заболеваемост от COVID-19.

В редица градове, в това число в Париж, се изисква носене на маски и на улицата. Изключение се прави за велосипедистите, водачите на коли и лица, които се занимават със спорт навън. Глобата за нарушаване на мярката е в размер на 135 евро.

Съобщава се, че през новогодишната нощ полицията в Париж е наложила съвсем 800 санкции за нарушение на условието за носене на маски.

В момента Франция претърпява пета вълна на пандемията от ковид . Националната работа по публично здраве заяви през вчерашния ден за рекордни 232 000 нови случая на ковид. В момента във френските лечебни заведения има 18 700 души със признаци на COVID-19.

Досега към 53 млн. души от 67-милионното население на Франция е минало цялостен курс на имунизация, а до 30 декември 2021 година бустерна доза е сложена на повече от 24,1 млн. души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР