От 29 декември в Русия влизат в сила новите правила

...
От 29 декември в Русия влизат в сила новите правила
Коментари Харесай

Русия въведе нови правила за чужденци, снема и пръстови отпе...

От 29 декември в Русия влизат в действие новите правила за задгранични жители, идващи в страната на работа или с други цели за период над три месеца. За тях се изисква наложителен медицински обзор и снемане на пръстови отпечатъци . Мерките към този момент провокираха мощни възражения, съобщи ДПА.

В течение на месец след влизане в Русия, чужденците и членовете на техните фамилии, в това число деца над 7 години, са длъжни да показват в Министерството на външните работи информация от инспекция за опиати и неявяване на инфекциозни болести, измежду които туберкулоза, сифилис, ХИВ, проказа и ковид.

Съгласно закона от първите седмици на новата година медицинските прегледи ще се вършат на три месеца, в това число кръвни и рентгенови проучвания или компютърна томография за някои от тях.

Всеки чужденец, който откаже, рискува да загуби разрешителното си за работа.

Съгласно закона чужденците са задължени да минават на медицински прегледи в институциите на Министерството на външните работи.

Според претекстовете на закона, това ще разреши да се усъвършенства санитарно-епидемиологичната конюнктура и да се намалят равнищата на престъпността. Но опозиционният вестник " Новая газета " пита дали в действителност не става дума за дискриминация. Засега не е ясно дали в случай че медицинските проучвания покажат заболяване у чужденец, той ще би трябвало да напусне страната, или да понесе някакви други последици, отбелязва ДПА.

От съветското външно министерство споделиха, че ще обезпечат " удобни условия " за задграничните публицисти и техните фамилии.

Германско-руската комерсиална камара (ГРТК) към този момент предизвести, че в случай че бъдат приложени поредно, новите правила ще имат последици за съветската стопанска система. В случай че бъдат наранени бизнеси, има риск " огромен брой значими за Русия задгранични мениджъри да изоставен Русия ", споделиха от камарата. В писмо до съветското държавно управление по-рано този месец тя прикани за облекчение на разпоредбите.

Германските публицисти: Правилата са предлог за злоупотреби

Съюзът на публицистите в Германия (DJV) излезе на 29 декември с апел към външния министър Аналена Бербок да съобщи ясно пред съветските управляващи, че Германия не приема сходно отношение към своите жители.

Въвеждането на насилствени медицински прегледи е още един акт в дългия лист на преследването на задгранични медии и организации в Русия , съобщи зам.-председателят на DJV Мика Бойстер. По думите му съветските управляващи изобщо не се интересуват от здравословното положение на немските публицисти.

Властите на Русия могат да злоупотребят с резултатите от медицинските прегледи , с цел да попречат на непознати кореспонденти да отразяват събития, които са неуместни за ръководещите и да гонят от страната сериозно настроени представители на непознатите медии.

Според DJV е необходим мощен интернационален митинг, в най-кратки периоди, с цел да бъдат накарани съветските управляващи да се откажат от нововъведенията.

" Чиста проба безчинство "

Германски предприемач е изпратил писмо до Германско-руската комерсиална камара, откакто в средата на декември се е опитал да мине през предписаната процедура в миграционния център Сахарово в Подмосковието. Самата процедура той дефинира като " чиста проба безчинство ", което освен това лишава най-малко четири дни.

Един ден той е изгубил в редене на опашки за приемане на талони във всяка от четирите зони на центъра, където се правят медицинските прегледи. Отделно от това се чака най-малко час на опашка за регистрация за самите прегледи. По думите на предприемача, всичко това се случва в релативно неголямо помещение с голямо скупчване на трудови мигранти, съвсем никой от които не не носи защитна маска по верния метод и не съблюдава отдалеченост.

Още един ден му е лишило да извършва функционалностите на пощальон на миграционната работа, защото в Сахарово би трябвало персонално да получаваш здравната информация от едно гише и да я носиш на друго.

Още един през януари е плануван за процедурата по регистрация на персоналните данни – снемане на пръстови отпечатъци и биометрична фотография, съобщи Дойче веле.

В отговор немското държавно управление разкритикува въведените правила и съобщи, че те провокират безпокойствие у доста организации и компании, работещи в Русия.

Ние ще обобщим тези позиции и ще продължим разискването с съветската страна, сподели в сряда представител на немското външно министерство.

Новите правила са в действителност ремонти в законите, които уреждат правното състояние на задграничните жители в Русия. Депутатите в съветския парламент утвърдиха измененията на 15 юни 2021 година, а президентът Владимир Путин ги подписа на 1 юли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР