От 28 септември шестото проучване на Агенцията по заетостта за

...
От 28 септември шестото проучване на Агенцията по заетостта за
Коментари Харесай

Анкетата за потребностите на бизнеса от кадри е отворена за всички работодатели

От 28 септември шестото изследване на Агенцията по заетостта за работодателските потребности от фрагменти е отворено и за представителите на бизнеса, искащи по своя самодейност да се включат в него.
За тях в рубриката „ Проучване за потребностите от работна сила” на формалния уебсайт на Агенцията е оповестен обособен онлайн анкетен формуляр (), който ще бъде наличен до 16 октомври 2020 година в това число.
В анкетата всеки шеф ще може да уточни от каква работна мощ ще има потребност през идващите 12 месеца, както и в средносрочен проект – в границите на 3 до 5 години. Също по този начин ще може да съобщи кои от препоръчаните 21 умения и 8 основни компетентности би трябвало да има търсеният от него личен състав. Тази година в изследването ще бъде регистрирано и въздействието на епидемиологичната обстановка в актуалните социално-икономически условия.
Шестото изследване започва на 1 септември тази година, в началото измежду поканени от Бюрата по труда в страната работодатели от образувана по данни на Национален статистически институт национално представителна извадка. До този миг над 1 300 компании и организации са взели присъединяване в анкетата.
Агенцията по заетостта и Областна администрация - Враца се обръщат към работодателите от статистическата извадка, които към момента не са попълнили своя формуляр, да създадат това в оставащия до 16 октомври интервал.
За задачата могат да употребяват предоставената им от Бюрата по труда линк към електронната анкета ().
Проучването на потребностите на работодателите в България от работна мощ започва за първи път през 2018 година и се организира два пъти в годината на съображение член 10 от Закона за поощряване на заетостта взаимно с Комисиите по претовареност към Областните препоръки за развиване в 28-те области в страната. Получените резултати се употребяват при подготовката на краткосрочните ограничения и стратегии за образуване и осъществяване на подобаващи образования за професионални и основни умения, както и при установяване на целите на регионалната и националната политика в областта на образованието, образованието и поощряване на заетостта.
По-подробна информация може да бъде открита на уеб страницата на Агенцията по заетостта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР