От 27 до 29 септември се очакват геомагнитни смущения, предупреждават

...
От 27 до 29 септември се очакват геомагнитни смущения, предупреждават
Коментари Харесай

Магнитна буря в следващите три дни

От 27 до 29 септември се чакат геомагнитни разстройства, предизвестяват от Центъра за прогнози на галактическото време към Американската национална организация за проучване на атмосферата и океаните. Заради високоскоростен безоблачен вятър е допустима „ умерена” магнитна стихия (G2), предава Нова Телевизия.

От Руската лаборатория за проучване на слънчевата интензивност към Института „ Лебедев” предвиждат, че разстройствата ще стартират вечерта на 27 септември, а кулминационната точка ще е на идващия ден от сутринта до обяд. Планетарният показател може да скочи до степен 5.

Геомагнитните стихии могат да повлияят на хора с проблеми в сърдечно-съдовата система. Лекарите позволяват сърдечни конвулсии, замаяност, главоболие и липса на централизация. Смущенията в магнитното поле постоянно влияят и на хора с психологични разстройства. При по-мощни разстройства има и съмнения в електроенергийната мрежа. Уязвими са и спътниците, осигуряващи навигационна информация. Красивата страна на сходни феномени са зрелищните сияния в небето над полюсите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР