От 26 до 28 септември 2023 г. Националният осигурителен институт

...
От 26 до 28 септември 2023 г. Националният осигурителен институт
Коментари Харесай

Следващите българо-германски пенсионни консултации ще се проведат в края на септември в София

От 26 до 28 септември 2023 година Националният застрахователен институт (НОИ) ще бъде хазаин на станалите обичайни българо-германски консултационни дни. Проявата се провежда взаимно от Национален осигурителен институт, Федерацията на Германското пенсионно обезпечаване и Германското пенсионно обезпечаване Средна Германия.

В рамките на три дни четири екипа от специалисти по пенсионни въпроси от двете страни ще дават самостоятелни съвещания по съответни случаи, свързани с преценка на права в региона на пенсиите на лицата, живеещи в България, които имат осигурителни интервали, добити според законодателството на България и на Германия.

Заинтересованите лица ще имат опция да се съветват по въпроси, свързани с изискванията за придобиване на право на пенсии, преизчисляване и погашение на пенсии според разпоредбите за съгласуваност на схемите за обществена сигурност на Европейския съюз, както и да научат повече за упования размер на бъдещата им немска пенсия.

Консултациите са безвъзмездни и ще се дават по избор на заинтригуваните лица на български или на немски език.

Срещите с експертните екипи ще се проведат по авансово направени графици в постройката на Централно ръководство на Национален осигурителен институт - гр. София, бул. „ Александър Стамболийски “ № 62-64.

Приемното време на консултантите и през трите дни е от 09.00 ч. до 16.30 ч. Желаещите могат да си запишат час на телефони 02/926 12 91 и 02/926 12 92 или на е-поща: [email protected].

За по-голяма успеваемост на консултациите е целесъобразно всеки записал се да носи със себе си документите си за трудов/осигурителен стаж, всички дипломи за приключено обучение и преминати курсове, както и документ за идентичност. За признаването на застрахователен стаж за майчинство, дамите следва да носят и акт за раждане на дете/деца.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР