От 22 до 25 февруари на посещение във Варна ще

...
От 22 до 25 февруари на посещение във Варна ще
Коментари Харесай

Натовски кораби акостират в петък във Варна

От 22 до 25 февруари на посещаване във Варна ще дойде Втората непрекъсната противоминна група на НАТО, оповестяват българските Военноморски сили.

Групата ще включва в състава си кораби от Военноморски сили на Германия (FGS Werra), Военноморски сили на Турция (TCG Akcakoca), Военноморски сили на Румъния (ROS LT Lupu Dinescu) и Военноморски сили на България (минен ловджия Цибър).

Целта на взаимното корабоплаване на корабите от Алианса е да се усъвършенства оперативната съгласуемост и подготовката на многонационалното съединяване при използване на процедурите и стандартите на НАТО, да развие военната подготвеност на участващите сили и да способства за морската сигурност в Черно море.

За времето на развръщането на групата в Черно море са планувани визити в пристанищата Варна и Констанца, както и присъединяване в българо-румънското противоминно обучение „ Посейдон ” в интервала от 1 до 8 март.

На 22 февруари командирът на групата - капитан ІІ сан Мартин Шварц, съпроводен от командирите на кораби, ще се срещне с кмета на Община Варна и със заместник-командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Корабите ще застанат на Морска гара, като на 23 и 24 февруари, събота и неделя, ще бъдат отворени за посещаване от жители и посетители на Варна, всяка заран от 10.00 до 12.00 часа и следобяд от 14.00 до 16.00 часа. При качването на корабите на посетителите ще бъде осъществявана инспекция от органите на работа „ Военна полиция ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР