От 2040 година - нов боен самолет ще подпомага германските

...
От 2040 година - нов боен самолет ще подпомага германските
Коментари Харесай

Германия и Франция с обща разработка за нов боен самолет

От 2040 година - нов военен аероплан ще подкрепя немските и френските военновъздушни сили. Разработва се цяла система за защита в небето - със и без водач. Париж и Берлин дефинират плана като европейски, а задачата е стратегическа самостоятелност от Съединените щати. Проектът беше скрепен с контракт от министрите на защитата на двете страни.

 Военновъздушните сили на няколко европейски страни употребяват „ Тайфун “ Военновъздушните сили на няколко европейски страни употребяват „ Тайфун “ © БГНЕС
Това, което Германия и Франция желаят да развият, е повече от боен аероплан.

Нарича се " Система за въздушен пердах на бъдещето “ или в резюме „ FCAS “. Може да се пилотира и от компютър, в случай че се постанова и се желае. Самолет, обвързван с по този начин, че да заобикаля вражеските радарни системи и да лети в офанзива.

Предвижда се FCAS изцяло да размени „ Юрофайтър “, „ Торнадо “ и „ Рафал “, с които в този момент се лети във френската войска и в Бундесвера.
Урсула фон дер Лайен, министър на защитата на Германия: Франция и Германия поемат водеща рола в FCAS, както и взаимна отговорност. Същевременно, това е чисто европейски план. Той ще служи на сигурността и ще дава потенциал за стратегически дейности на цяла Европа. Ще бъде отворен и за други сътрудници от Европейски Съюз.
Експертите са безапелационни, че става въпрос за най-големия промишлен политически план на Европа.

 Увеличават се проблемите с изтребителите „ Юрофайтър “ в немските Военновъздушни сили Увеличават се проблемите с изтребителите „ Юрофайтър “ в немските Военновъздушни сили
Проблемите към употребата на 128-те изтребителя „ Юрофайтър “ от немските Военновъздушни сили са още по-големи, сочи медийна обява дни откакто бе разкри...

Ако двете страни не съумеят да го завършат, това ще бъде алегоричен удар по германо-френските връзки, а както и ще попари вярата, че двете страни могат да придвижат Европа напред.

Флоранс Парли, министър на защитата на Франция: Когато измислихме този план през юли 2017 година, за двете ни страни и за цяла Европа, мнозина бяха скептични, иронични. Все отново го създадохме малко по малко и насърчихме нашите индустриалци да работят дружно. Има още доста да се прави, само че сме изпълнени с решителност, учредена на убеждението, че съюзът сред нашите страни ни прави по-силни.
При FCAS политиците се договориха Франция да поеме водещата роля, а Германия в следствие да управлява построяването на взаимен танков план.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР