От 2018 г. за първи път Саудитска Арабия ще позволи

...
От 2018 г. за първи път Саудитска Арабия ще позволи
Коментари Харесай

Саудитска Арабия пуска жени на спортни събития от 2018 г.

От 2018 година за първи път Саудитска Арабия ще разреши на дамите да участват на спортни събития на игрища , оповестиха управляващите, представени от БиБиСи.

Жените ще могат да влизат в най-големите игрища в три огромни града - Рияд, Джеда и Дамам.

 Саудитска Арабия даде обещание да се върне към умерения и търпелив ислям
Саудитска Арабия даде обещание да се върне към умерения и търпелив ислям

" Много скоро ще сложим завършек на екстремизма ", закани се принцът

Това е още един ход към даване повече независимост на саудитските дами в ултраконсервативната и сегрегационна арабска страна , откакто през предишния месец държавното управление одобри историческа смяна - разреши на дамите да карат от юни 2018 година Скоро се чака да се позволяват дами на концерти и кино.

Престолонаследникът Мохамед бин Салман е движеща мощ за модернизирането на саудитското общество и подсилване на стопанската система на монархията.

 Жените в Саудитска Арабия към този момент ще могат са карат
Жените в Саудитска Арабия към този момент ще могат са карат

Кралят на Саудитска Арабия подписа декрет...

Спортните управляващи в Саудитска Арабия оповестиха, че ще стартират приготовленията на трите стадиона, тъй че те да бъдат " подготвени да одобряват фамилии от началото на 2018 година ".

Ресторанти, кафенета и видеостени ще бъдат построени в стадионите като част от измененията, допълват от държавното управление. Към момента в стадионите се позволяват единствено мъже.

Промените са част от Визия 2030.

Миналата сряда принц Мохамед съобщи, че страната се връща към " умерения ислям ". По думите му 70% от саудитското население е на под 30 година и то желае " живот, при който нашета вяра е толерантна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР