От 2003 година е традиция в Гербовата зала да се

...
От 2003 година е традиция в Гербовата зала да се
Коментари Харесай

Радев горд от постиженията на младите учени у нас

" От 2003 година е традиция в Гербовата зала да се връчват оценките на спечелили в състезанието " Джон Атанасов " , съобщи по време на церемонията президентът Румен Радев.

Той означи, че за 15-та поредна година ще бъде отличен млад български академик с премията за върхови научни достижения и приложни разработки в региона на компютърните науки и най-хубави достижения в международен мащаб.

Президентът показа, че с течение на години самодейността се е обогатила и с няколко нови оценки като най-решителен пробив в компютърните технологии и най-обществено важен план, както и грамоти за участници в интернационалните надпревари и олимпиади.

Радев добави още, че мотивът е двоен, защото се означават 115 години от рождението на патрона на състезанието - Джон Атанасов.

" Имаме и доста други мотиви, които би трябвало да разпознаваем - огромният брой участници със значими достижения, доста от тях подкрепени с патенти " , акцентира той.

По думите му това е мотив за горделивост и вяра, тъй като тези млади учени, където и да учат по света, те се връщат с плодовете на своя труд в България.

Впечатлен съм от публичната значителност на тези разработки и разясни, че тази година е огромен броят и на наградените в олимпиади.

Той показа още, че когато се среща с други държавни глави акцентира един доста значим мотив пред тях, че няма друга страна като България, в която да има толкоз доста призови места в региона на математика, информатика и осведомителните технологии в международни олимпиади и състезания.

Радев благодари на отличените, че дават съображение България да се смята за страна с голям капацитет във връзка с човешкия фактор.

Един от наградените с " Джон Атанасов " показа, че основаването на отлични условия за изследователска активност е доста значимо и младежите би трябвало да бъдат от ден на ден насърчавани към това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР