От 2000 година къщата ми е заливана три пъти. Имаше

...
От 2000 година къщата ми е заливана три пъти. Имаше
Коментари Харесай

В Тетевенско започнаха с обвинения, че местната власт нехае за опасна река

От 2000 година къщата ми е заливана три пъти. Имаше проекти за промяна на река Градежнишка, само че нищо не направиха, с изключение на един по-голям мост. Това съобщи един от потърпевшите в селата Градежница и Глогово.

Мъжът сподели пред Нова телевизия, че никой не идва и не прави оценка вреди – прави се чак откакто се оттече водата, само че след това нямало помощ. Кметът на село Градежница сподели, че е правил отчети и ги е давал в Община Тетевен, само че нищо не било направено.
Иначе кметът на Община Тетевен Мадлен Бояджиева съобщи, че в този момент няма бедстващи хора, само че бедственото състояние още няма да бъде анулирано. Тя добави, че с тежка техника щели да се вършат краткотрайни насипи, с цел да не може река Градешница да залива още веднъж къщи. По данни на Бояджиева има 20 залети къщи, ще бъдат възобновени и няколко моста, които са основни за локалната микроинфраструктура. Кметицата посочи, че ще бъде оказана помощ на потърпевшите " в случай че има опция " и че ще бъде спазена процедурата по закон – с оценка от специфична комисия.
Бояджиева описа и, че са били евакуирани 13 деца от вила покрай Тетевен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР