От 2 януари в социалните дирекции във Варна започва приемането

...
От 2 януари в социалните дирекции във Варна започва приемането
Коментари Харесай

От утре в социалните дирекции във Варна започва приемането на заявления за получаване на безплатни винетки

От 2 януари в обществените дирекции във Варна стартира приемането на заявления-декларации за приемане на безвъзмездни винетки за хората с трайни увреждания за 2019 година, оповестява Moreto.net

Адриана Григорова, шеф на Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Варна, съобщи, че лицата, които са с 50 и над 50% понижена продуктивност или тип и степен на увреждане, както и лица и фамилии, които отглеждат деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст или до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не по-късно от 20-годишна възраст, ще получават по нов ред полагащите им се безвъзмездни винетни стикери, откакто хартиеният стикер към този момент е електронен. 

Съгласно новия ред заявки – заявления могат да се подават персонално, по електронен път или с писмо с уведомление за противоположна квитанция по сегашен адрес на лицата с увреждания. Адриана Григорова означи, че измененията усъвършенстват процеса по разпределяне на годишни безвъзмездни винетни стикери и понижават административната тежест за хората с увреждания. Годишната винетка е с годност за период една година, считано от датата на валидизирането ѝ, посочена от лицата с увреждания. Отпада условието да се показва копие на застрахователна лавица за подписана застраховка „ Гражданска отговорност “, като справката към този момент ще се прави служебно.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР