От 2 март работи денонощна телефонна линия в Областна администрация,

...
От 2 март работи денонощна телефонна линия в Областна администрация,
Коментари Харесай

В Добрич работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна

От 2 март работи денонощна телефонна линия в Областна администрация, на която може да се получи информация за благоприятни условия за настаняване на идващи жители на Украйна - 0888/ 478-606.

На този телефонен номер ще се приема също информация от хотелиери, които безплатно са отворили и дали хотелските си бази за краткотрайно настаняване на бягащи от военния спор, за потребностите им от храни или други консумативи - облекла, оповестиха от администрацията.

Желаещите жители да оказват помощ посредством даване на жилище за настаняване или опция за превоз апелирам да изпращат информация на е-поща: [email protected]  

Задължително в информацията би трябвало да има следните данни:

- потенциал на жилището, прецизен адрес, лице за контакт и телефон за връзка - за тези, които оферират заслон
- транспортно средство, брой места, или потенциал за транспорт на товар, лице за контакт и телефон за връзка - за тези, които биха могли да предложат транспортна услуга

Областният шеф Галин Господинов приканва всички жители, искащи да дарят облекла и храни да се обръщат към Български Червен кръст.

„ Благодаря на всички добруджанци - физически и юридически лица, които се отзовават в този сложен за жителите на Украйна миг и протягат ръка за помощ. Вярвам, че дружно ще преодолеем рецесията и този боен спор ще ни накара да си създадем заключения като хора, че от мира, човешкия живот и здравето няма нищо по-ценно ", споделя регионалният шеф Галин Господинов.

Припомняме още един път, че държавното управление откри обединен информативен портал в помощ на напускащите Украйна. В уеб страницата, който се намира на следния адрес:, е поместена цялостна информация за условията на граничния надзор при влизането в Република България. Посочени са и инструкции за нужните документи за идентичност.

В специфична секция на портала е поместена информация за процедурата по приемане на статут за интернационална протекция на жителите на Украйна, пристигайки у нас.

Платформата има опция за подаване на сигнали за помощ и евакуация на жители. Порталът обработва информация за доброволци и донори. Изградена е специфична секция с ограниченията, свързани с рестриктивните мерки от COVID-19. Специалният уебсайт разполага и със лична секция за вести.

На своята интернет страница Държавна Агенция за бежанците дава цялостна информация за жителите на Украйна - какво им е належащо , по какъв начин и къде се подава молба за интернационална протекция в Република България.

Цялата информация е налична на следния линк:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР