От 2 години имаме успешно работеща програма за финансиране на

...
От 2 години имаме успешно работеща програма за финансиране на
Коментари Харесай

Асен Василев: Шахматът за деца може да бъде подпомогнат по успешната ни програма за спорт и изкуства в училищата

„ От 2 години имаме сполучливо работеща стратегия за финансиране на спорт и изкуства в учебните заведения, по която може да се подкрепя и образованието по шахмат. В програмата са се присъединили над 1400 от общо 2200 учебни заведения в страната “.

Това сподели съпредседателят на „ “ на кръгла маса на тематика „ Значението на шахмата за детското развиване “, проведена от Столичната община. Тя беше по самодейност на народния представител Нели Димитрова и общинските съветници Цветелина Заркин, Димитър Шалъфов, както и Богомил Петков, член на УС на Българската спортна федерация по шахмат и Калоян Пеев, вице-републикански първенец по шах, които са от „ “. В срещата присъединяване взе и ръководителят на общинския съвет Цветомир Петров. 

Целта на полемиката беше учители, шефове на шахматни клубове и други заинтригувани страни да обсъдят какви политически дейности могат да се подхващат на национално и локално равнище, с цел да стане атрактивна и налична извънкласната активност по шахмат в учебните заведения.

Участниците в срещата се сплотиха към нуждата от подкрепяне на шахмата в учебно заведение от страна на страната и общината, обезпечаване на финансиране и пространства за детския шахмат. 

Според нужните средства могат да се обезпечат в случай че има интензивност от страна на спортните клубове и федерации в шахмата, както и на шефовете на учебни заведения. Общинските съветници и депутатите от „ “ поеха ангажимент да приготвят нужните законодателни и нормативни документи, както и общински стратегии за поощряване на този тип спорт измежду подрастващите, защото съгласно научни доказателства подкрепя интелектуалното развиване на децата, учи ги на самообладание и приемливост и понижава агресият, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР