От 1991 г. насам науката има едно по-забавно, смехотворно и

...
От 1991 г. насам науката има едно по-забавно, смехотворно и
Коментари Харесай

Антинобеловите награди – канибализъм, слюнка и влакчета на ужасите

От 1991 година насам науката има едно по-забавно, смехотворно и - да си го кажем, безсмислено лице. И това е поради Антинобеловите награди, познати още като Ig Nobel .

Те отличават научни (или псевдонаучни) открития, които " карат хората да се засмеят, след което да се замислят ". Тези за 2018 година бяха връчени преди дни.

Започваме с премията за химия , връчена на португалски учени, изследвали почистващите свойства на човешката слюнка.

Наградата за антропология пък отива при европейски екип, открил, че шимпанзетата в зоопарковете имитират посетителите си също толкоз, колкото посетителите имитират шимпанзетата.



Нобеловата премия за хранене ни втрещи - тя отличава проучване на археолога Джеймс Коу, който изследва питателните стойности на човешкото месо.

Затова пък Антинобелът за мир отива при испански и колумбийски учени, проучвали честотата, мотивацията и резултата от викането по време на шофиране.

 Снимка 379499

Сред останалите отличени са учени, правили проучвания за това до каква степен возенето във влакче на ужасите оказва помощ за изхвърлянето на камъни в бъбреците, както и японски лекар, който самичък си е направил колоноскопия. Всеки от наградените получава по 10 трилиона $... в зимбабвийска валута (около 40 американски цента).
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР