От 19 до 21 април в Техническия университет в София

...
От 19 до 21 април в Техническия университет в София
Коментари Харесай

Европейската програма за наблюдение на Земята в действие в София

От 19 до 21 април в Техническия университет в София ще се организира първият Copernicus Hackathon Sofia, проведен от Risk Space Transfer Office към Българска академия на науките и подсилен от Столична община (Асоциация за развиване на София). Основната цел на събитието е да разпространява капацитета и потреблението на данните и услугите на европейската стратегия за наблюдаване на Земята – Коперник, като насърчи участниците да разработят софтуерни решения за справяне с изключителни обстановки, в това число и тематики, свързани с България. В рамките на 48 часа тимовете ще вземат решение провокации в региона на:

Управление на изключителни обстановки: Оценка на вреди от наводнения, пожари, картиране на свлачища; Защита на околната среда: Процент на изсичане на гората и обезлесяване; Рекултивация на хвостохранилища/минни райони; Мониторинг на водите и крайбрежието: Картиране на нефтени разливи; Проследяване на кораби; Застрояване на българското Черноморие.

Допълнително предизвикателство е обвързвано с визуализиране развиването на София посредством времеви серии, до днешно време, което ще разкрие по какъв начин се трансформира столицата през годините.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР