От 16 май до 15 юли Българският културен институт ще

...
От 16 май до 15 юли Българският културен институт ще
Коментари Харесай

Уникална българска изложба в Париж

От 16 май до 15 юли Българският културен институт ще показа за първи път за необятна аудитория част от художествената сбирка на Министерството на външните работи и Посолство на Република България в Париж. Изложбата ще бъде необичаен късмет да бъдат забелязани творби на изкуството, част от интериора на чудесната постройка от средата на ХIХ век във френската столица, в която през днешния ден се обитава българското посолство.

Селекцията ще покаже творби на едни от най-интересните и значими художници в българското изкуство като Златю Бояджиев, Бенчо Обрешков, Дечко Узунов, Димитър Казаков – Нерон, Найден Петков и други

Всяка от картините е спомен за едно друго време. Личен роман. Интимно чувство за град, време, място и съдбовност. Множество разкази, обединени от цветът на земята, която ги свързва.

Изложбата се провежда под патронажа и със съдействието на Посолството на България във Франция в границите на честването на 140 години от определяне на дипломатически връзки сред двете страни.

Изложбата е единствено част от богатата стратегия на Българския културен институт в Париж. През април в галерията на института бе показана галерия на Мина Ангела Игнатова. Експозицията, озаглавена Backstage, Мина споделя в фотоси за протичащото се зад сцената, за миговете преди блясъка на подиума зад кулисите на Висшата мода от дефилета на едни от най-познатите фешън дизайнери на нашето време в Париж.

В началото на май пък бе открита галерия в центъра на Париж. Фотографии на Яна Лозева към този момент са на стените на кулата Сен Жак, част от изложбата „ Лицата на Европа “ в границите на самодейностите по случай Деня на Европа. Експозицията ще бъде там до 29 май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР