От 15 юни до 31 август Пътна полиция“ ще проведе

...
От 15 юни до 31 август Пътна полиция“ ще проведе
Коментари Харесай

От днес Пътна полиция стартира две акции срещу пътния травматизъм

От 15 юни до 31 август „ Пътна полиция “ ще организира обичайна акция „ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя “, заяви основен контрольор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „ Национална полиция “.

Той уточни, че за същия интервал през 2022 година по пътищата в страната живота си са изгубили пет деца, а други 356 са ранени.

Акцията включва превантивни и контролни ограничения в регионите на детските градини и учебните заведения, както и в дребните обитаеми места. Близнаков уточни, че служителите на реда ще бъдат безкомпромисни към водачите, които нарушават разпоредбите за транспорт на деца.

Успоредно с тази акция, по отношение на интензивния трафик, от 15 юни до 14 септември ще се организира акцията " Безопасно лято ", която е ориентирана към ограничение на пътните катастрофи.

В дните петък и неделя сред 14 и 21 часа по главните пътни посоки, на изходите на огромните градове и входовете на курортните комплекси ще бъдат ангажирани оптимален брой служители на реда и механически средства, изясни Лъчезар Близнаков.

Той уточни, че полицейските чиновници ще се движат в трафика и ще наблюдават за неправилни маневри и придвижване по автомагистралите.

Той напомни, че най-честите нарушавания са придвижване в спешната лента. „ Водачи, които не се вписват в нормалната пътна конюнктура посредством прояви на експанзия, неспокойствие и други сходни ще бъдат извеждани от трафика и интензивно проверявани “, добави основен контрольор Близнаков.

Той добави, че ще се ревизират водачи за алкохол и опиати наоколо до питейните заведения.

На въпрос по отношение на един от целите на вътрешния министър Калин Стоянов – пътната сигурност, Близнаков разяснява, че са извършени срещи на най-високо равнище, като се разискват и се работи по нови хрумвания по отношение на пътния травматизъм.
БТА 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР