От 15 юни до 11 септември, в пиковите дни и

...
От 15 юни до 11 септември, в пиковите дни и
Коментари Харесай

Предлагат спирането на тирове по магистралите в пикови часове през лятото

От 15 юни до 11 септември, в пиковите дни и часове, се предлага да се стопира придвижването на камионите над 12 т по най-натоварените сектори от автомагистралите „ Тракия “, „ Струма “ и „ Марица “. Целта е повишение сигурността на придвижване и пропускливостта в дните петък и неделя, когато доста хора потеглят на път.

Това планува план на заповед за краткотрайна организация на придвижването на моторните транспортни средства над 12 тона по сектори от републиканската пътна мрежа. Съвместната заповед ще бъде на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, шефа на Групово дело „ Национална полиция “ в Министерство на вътрешните работи и изпълнителния шеф на ИА „ Автомобилна администрация “.

Проектът на заповедта е оповестен за публично разискване на интернет страницата на АПИ, в секция „ Нормативна база “, подсекция „ Проекти на нормативни актове “, и е изпратена на всички браншови организации на превозвачите за мнения.

Предвижда се ограничение на придвижването на МПС над 12 тона по следните сектори:

· Автомагистрала „ Тракия “ - в петък от 16 до 20 ч. в сектора от София до Пловдив /пътен възел „ Пловдив север “, при км 126+281/ за пътуващите към Пловдив, а в неделя от 17 ч. до 21 ч. в правата Пловдив - София за пътуващите към столицата;

· Автомагистрала „ Струма “ - в петък от 16 ч. до 20 ч. в сектора от пътен възел „ Благоевград - Север “ до Симитли за пътуващите към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “, а в неделя от 17 ч. до 21 ч. в сектора от Сандански до Кресна за пътуващите към София;

· Автомагистрала „ Марица “ - единствено в неделя от 17 ч. до 21 ч. за пътуващите от Харманли към Автомагистрала „ Тракия “.

От 15 юни до 11 септември 2022 година в петък от 16 ч. до 20 ч. и в неделя от 17 ч. до 21 ч. в двете направления ще се стопира придвижването на МПС над 12 тона по следните три прави от републиканската пътна мрежа:

· път I-1 в сектора след Благоевград до Кресна;

· път I-5 в сектора от Русе до Бяла;

· път I-9 в сектора от Варна до Бургас.

Ограничението не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР