От 15 септември трябва да заработи общата електронна платформа на

...
От 15 септември трябва да заработи общата електронна платформа на
Коментари Харесай

От 15 септември трябва да заработи общата електронна платформа на МОН

От 15 септември би трябвало да проработи общата електронна платформа на Министерството на образованието и науката, която да модернизира образованието.

Средствата за системата са обезпечени, заяви министърът в оставка Николай Денков. Той увери, че пари за обучение има, само че липсва организация за най-хубавото им разходване.

Облачната система на МОН би трябвало да проработи с началото на новата образователна година като ще се даде опция освен за техническо обновяване, само че и за подготовка на учителите, съобщи учен Денков:

„Имаме финансиране по стратегия „Образование“ да надградим идващия стадий, който е обвързван с персонализираното образование с децата, тъй че да позволим на децата в цялата страна да имат достъп до едни и същи качествени запаси и в това време да подготвим учителите за работа в такава среда“.

Този нов метод ще отнеме няколко години, само че ще трансформира страната ни в модерна и добре развита в образованието, уточни Денков.

„Имаме всички детайли, в случай че се организираме след три години България да наподобява, без пресилване, страна-мечта, в която да желаеме да живеем и ние, и нашите деца, и нашите внуци“.

Министърът в оставка не подмина и несъгласията в системата, като уточни, от една страна, елитните учебни заведения, а от друга – 40 хиляди деца отвън просветителната система.

 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР