От 14 юни до 10 септември се въвежда временна организация

...
От 14 юни до 10 септември се въвежда временна организация
Коментари Харесай

Затварят околовръстното шосе от Горубляне до Младост до 10 септември

От 14 юни до 10 септември се вкарва краткотрайна организация на придвижване в сектора от пътен възел „ Горубляне “ до пътен възел „ Младост “ по околовръстното шосе в София. Причина по тази причина е разрушаването на надлеза на 40-тия километър на шосето, който е рисков и в спешно положение.
Трафикът в двете направления ще бъде спрян поради ремонта. Транзитно преминаващите коли ще бъдат отклонявани от автомагистралите „ Струма “, „ Тракия “ и „ Хемус “ към Северната скоростна дъга, а локалният трафик може да употребява булевардите „ Александър Малинов “ и „ Цариградско шосе “.

Това сподели ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски по време на взаимната си ревизия на строителството и разширението на Софийския околовръстен път дружно със зам.-кмета по превоза в Столичната община Кристиан Кръстев, съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ Обсъждаме и мероприятията по въвеждането на краткотрайна организация на придвижването от неделя на обяд, обвързвано със затварянето на сектора от пътен възел „ Горубляне “ до пътен възел „ Младост “ и обходите, които предвиждаме да бъдат направени. Транзитният трафик ще бъде пренасочван към Северна скоростна дъга от автомагистралите „ Тракия “, „ Хемус “ и „ Струма “, локалният ще употребява булевардите „ Александър Малинов “ и Цариградско шосе, както и Самоковско шосе и ул. „ Инж. Георги Белов “. Предвиждаме секторът да бъде отворен на 10 септември, като повода за неговото затваряне е надлезът, който е изчерпал своята експлоатационна валидност. Повече от 40 години от неговото изграждане той не е ремонтиран главно и е рисков. На негово място ще бъде построено ново оборудване “, уточни той.

По думите му той може да бъде приключен и по-скоростно, защото строителите работят с бързи темпове. „ Новото оборудване ще е съвременно и ще дава отговор на условията на плана, т.е. 6 ленти и всички системи, свързани с сигурността на пътуването “, акцентира той и изясни, че след ремонта пътят ще е с 6 ленти на директното трасе, плюс разграничителна линия, две местни платна с две ленти и тротоари от двете страни и ще разрешава скоростта да бъде 80 километра в час.

Проектът на Софийския околовръстен път ще бъде завършен до края на 2021 година и коства 142,7 милиона лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР